Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Knäreds församling­shem har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Haymo Schmidt, Knäred. Som inlednings­musik spelade organisten Per-erik Jansson på piano, Våren – E. Grieg. Som avslutning­smusik spelade Per-erik på pianot, Koppången - P-E Moraeus. Psalmer var 277, 249 Urnan bars ner till graven där släkt, vänner tog ett sista avsked och farväl. Präst var Susan Tronsson.

I Olaus Petri kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Pontus Nyman, som inledning sjöng solist Carina Hallberg Du gamla du fria av E. Kallsteniu­s ackompanje­rad av Adrian Dali Sandström på piano. Präst var Torbjörn Andersson. Solisten sjöng under ackompanje­mang Kärleksvis­an av S. Dawn Finer och Hallelujah av L. Cohen. Nära och kära tog avsked i kyrkan och som avslutning sjöng solisten Oceans av M. Guy Chislett.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Margareta Dahlkvist, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Lena Nielsen på orgel spelade Öppna landskap av U. Lundell därefter sjöng Nina Widegren Amazing grace en folkmelodi. Präst var Jonas Kennerö. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet sjöng solisten time to say goodbye av Sartori/ Quarantott­o, Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Tröstevisa av B. Andersson.

I Ränneslöv kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Rolf Cronqvist, Laholm. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Per-erik Jansson Strövtåg i hembygden av G. Fröding/mando Diao. Solisten Niklas Nilsson sjöng Jag har hört om en stad av L. Lithell och Där rosor aldrig dör ackompanje­rad av Per-erik. Psalmer 249, 201 och 297. Präst var Karl Christense­n. Vid kistan tog familj, släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning­smusik spelade Per-erik Konvaljens avsked av O.lindvall.

I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Ivan Björnberg, Mellby. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Kim Lundberg Tröstevisa av B. Andersson. Solisten Malin Olsson sjöng You raise me up av R. Løvland/b. Graham och I love You because av L. Payne ackompanje­rad av barnbarnen Ida och Tilda på violin och piano. Präst var Olle Svensson. Psalmer 249, 201, 730. Som avslutning­smusik spelade Kim Nocturne. Ute vid graven tog familj, släkt och vänner ett sista farväl och man sjöng tillsamman­s psalm 297.

I S.ta Annas kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Gerd Bratt, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Adrian Sandström Dali på piano spelade Så skimrande var aldrig havet av Taube därefter sjöng Nina Widegren Jag har hört om en stad av Lithell. Präst var Lars Björksell. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet sjöng solisten Där rosor aldrig dör, traditione­ll. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Tröstevisa av B. Andersson.

I Unnaryds församling­shem har en begravning­sakt hållits för Göran Edberg, Halmstad. Musiken som spelades genom ljudanlägg­ning var Sparvöga med Marie Fredriksso­n, Du finns kvar med Mikael Wiehe, Let go med Weeping Willows, En stund på jorden med Laleh och Satisfacti­on med The Rolling Stones. Officiant och diktläsare var Mikael Lindén. Vid Görans bår tog sambon och barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och många vänner ett sista farväl.

I Hyltebruks kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Inga Gustafsson, Hyltebruk. Som inledning spelade kantor Camilla Ruud Sääf Air av J. S. Bach varefter hon sjöng Där rosor aldrig dör. Officiant var kyrkoherde Maria Schulz Wigelsbo. I kyrkan tog maken och barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Som en bro över mörka vatten av P. Simon/å. Arenhill och som avslutning spelade kantorn Tröstevisa av B. Andersson.

I Landeryds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Inga-lisa Gustavsson, Landeryd. Som inledning spelade kantor Regina Burton Mitt hjärtas melodi av S-E. Johansson varefter hon sjöng När du går över floden av P. Karlsson. Officiant var kyrkoherde Maria Schulz Wigelsbo. I kyrkan tog de närmaste ett sista farväl. Genom ljudanlägg­ning spelades Var jag går i skogar, berg och dalar med Christer Sjögren och som avslutning spelade kantorn Memory av A. Lloyd-webber.

I Torups kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Ingrid Nilsson, Boberg, Torup. Som inledning spelade kantor Ylva Ericsson Där rosor aldrig dör varefter Gabriellas sång med Helen Sjöholm spelades upp genom ljudanlägg­ningen. Officiant var komministe­r Lennart Syk. Genom ljudanlägg­ning spelades Mamma med Albin Lee Meldau och som avslutning i kyrkan spelade kantorn Änglagård av B. Isfält. Vid graven tog barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl.

 ?? BILD: CLAUDIO BRESCIANI ??
BILD: CLAUDIO BRESCIANI

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden