Hallandsposten

Spelade med skadad hand – åkte ur Vm-dubbeln

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Mattias Falck och Kristian Karlsson gick in i Vm-dubbeln som regerande världsmäst­are. Men efter kvartsfina­len mot koreanska paret Cho Daeseong och Lee Sang Su står det klart att Halmstaddu­on missar spel om medaljerna efter en dramatisk match där Karlsson spelade med skadad hand. – Jag hade väldigt ont i handen, säger Kristian Karlsson efter uttåget.

Det ville sig inte för svenskarna i individuel­la VM i Durban, Sydafrika.

Sist ut bland svenskarna var dubbelduon och regerande världsmäst­arna Mattias Falck och Kristian Karlsson som i sin kvartsfina­l mötte det koreanska paret Cho Daeseong och Lee Sang Su.

Innan matchen tvingades Kristian Karlsson till en hård tejpning av högerhande­n.

– Jag ramlade i matchen mot Ma Long och tog emot med högerhande­n och även om det inte är min spelarm har jag haft väldigt ont, säger han.

Exakt vad det är vet han inte. En magnetrönt­gen väntar nu för

Halmstadsp­elaren och Karlsson befarar att det är en spricka i handen.

– Det kommer olägligt. Jag har slutspel i Frankrike om en vecka och i sommar väntar European Games, säger han.

– Vi får avvakta och se vad det är och sedan lägga upp en plan därefter.

Matchen mot det koreanska paret i dubbeln då?

Falck/karlsson ledde med 7–6 i det första setet innan det roliga tog slut och setet gick till det koreanska paret med 11–8.

– Jag var inte riktigt bra i första set och kom in fel i matchen. Jag kände efter lite hur det kändes i handen, konstatera­r Karlsson.

I andra set blev det stor dramatik när ett drygt tio minuters långt spelavbrot­t kom vid ställninge­n 6–5 till Cho/lee efter att arenans blinkande lampor stört det svenska paret.

– Det kom i ett dåligt läge. Vi hade börjat spela upp och hade 5–5 när lyset glappade för fjärde gången under ett och ett halv set, säger Mattias Falck.

– Det var ett dåligt arrangeman­g med ojämnt, sviktande och gropigt golv, glappande lampor och dessutom fick vi spela i olika hallar.

Falck/karlsson fick inte spela om bollen trots protester och setet gick till slut till Cho/lee med 11–6.

Det tredje setet spelade emellertid svenskpare­t hem med 11–8 efter att ha legat under med 6–8 och vänt.

I det fjärde setet blinkade ljuset återigen i arenan när Karlsson/falck skaffade sig en 5–1-ledning men sedan tappade till 9–9 och där det koreanska paret vann de två sista bollarna och matchen med 3–1.

I och med Falck/karlssons uttåg är inga svenskar kvar i turneringe­n när det drar ihop sig till de största matcherna i VM.

– Vi har blivit lite bortskämda på sista tiden med svenskt deltagande i tre av fyra finaler, två i singel och en i dubbel. Nu blev det ett tungt VM och vi är nog mest besvikna av alla här, säger Falck.

– Det känns inte så muntert, vi hade hoppats på mer.

 ?? ARKIVBILD: MANFRED SCHILLINGS ?? Kristian Karlsson och Mattias Falck föll i kvartsfina­len i dubbeln mot det sydkoreans­ka paret Cho Daeseong och Lee Sang Su och därmed är VM i sydafrikan­ska Durban över för samtliga svenskar.
ARKIVBILD: MANFRED SCHILLINGS Kristian Karlsson och Mattias Falck föll i kvartsfina­len i dubbeln mot det sydkoreans­ka paret Cho Daeseong och Lee Sang Su och därmed är VM i sydafrikan­ska Durban över för samtliga svenskar.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden