Hallandsposten

Lis Bergman öppnar kafé i Skärshult

Skärshult: Lis Bergman har länge velat ha kafé och loppis på ett och samma ställe. Nu har hon äntligen fått tillgång till sin drömplats vid Skärshults camping. – Jag har väntat på det här i tio–tolv år.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se 010-471 5122

Trots det vågade hon först inte när hon fick chansen i höstas. Men när möjlighete­n dök upp tidigare i år igen så kunde hon inte tacka nej. Därför är nu Lis Café och Loppis öppet varje dag i värdshuset vid Skärshults camping.

– Det går inte att börja över vintern. Det skulle öppna en annan, men när det inte blev av så tog jag det, säger Lis.

Än så länge har det inte riktigt kommit i gång efter starten för ett litet tag sedan. Men Lis, med erfarenhet­er av både servering och loppisar tidigare, tar varje chans hon kan få att uppmuntra förbipasse­rande att stanna till och ta del av utbudet med fika och enklare lunchlådor.

– Det får vara den uppförsbac­ke det vill. Vi har fått in några chaufförer nu, det tar tid när de inte är vana vid att det finns något här. Men varje gång jag ser en buss eller lastbil som kör förbi så tar jag namnet och skickar ett sms till företaget att de kan stanna här.

Tanken är att ha öppet varje dag framöver, men helt själv kommer hon inte vara. Dels tänker Lis sig kunna få hjälp av barnbarnen, men hon har också anställt Alexandra Karlsson som ska jobba med henne. Även Alexandra uppskattar platsen.

– Den är väldigt rogivande, menar hon.

Främst ser de fram emot sommaren, som de tror kan ge verksamhet­en en bra skjuts.

– Det kommer att komma mycket folk i sommar. Vi märker att så fort det blir varmt så blir det ett tryck på glass och dricka. När det var 20 grader nyligen, då var det många som var här.

Lis har tidigare drivit loppis i Snöstorp i Halmstad, i Sennan och i Rydögården.

Förutom loppisen och kaféet i Skärshult kommer Lis att arrangera en del marknader med trubadur under året. Den första äger rum i dag, lördag 27 maj.

– Loppis drar folk, menar Alexandra.

Sakerna kommer från folk som skänker, men Lis ska också åka till auktioner för att köpa saker som kan säljas.

– Det är inne att ha loppis, det har blivit en livsstil att köpa begagnat, menar Lis.

Förhoppnin­gen är att det kombinerad­e kaféet och loppisen kan locka personer som stannar till i Skärshult. På sikt vill Lis börja servera lunch och senare jultallrik.

 ?? BILD: PIERRE CARLSSON ?? Lis Bergman, till vänster, har tagit över Skärshults värdshus där hon har loppis och kafé. Till sin hjälp har hon Alexandra Karlsson. Under lördagen anordnas en marknad med trubadur.
BILD: PIERRE CARLSSON Lis Bergman, till vänster, har tagit över Skärshults värdshus där hon har loppis och kafé. Till sin hjälp har hon Alexandra Karlsson. Under lördagen anordnas en marknad med trubadur.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden