Hallandsposten

HBK:S retsticka tar sig under skinnet på stjärnorna

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43 Roger Larsson rl@hallandspo­sten.se 010-471 51 34

Han är HBK:S nya retsticka och gillar att ta sig in under skinnet på Allsvenska­n stjärnor. AIK:S Jimmy Durmaz och Malmös Anders Christians­en är två av dem som råkat ut för Hbk-mittfältar­en. – Jag gillar att hetsa, säger HBK:S Kazper Karlsson.

Kazper Karlsson har tagit för sig i Halmstads BK sedan han fick chansen i startelvan i den Allsvenska comebacken. Han har blommat ut till lagets egna retsticka och har redan rört upp känslor hos några av de största klubbarnas stjärnor.

Håller du med om att du är en retsticka?

– Nja, det vet jag väl inte riktigt men jag gillar att hetsa. Det är alltid kul att vara på de lite större spelarna, säger Karlsson och skrattar.

Vad är det du gör som gör att de blir irriterade på dig och att du hamnar i fokus hos motståndar­en?

– Jag vet inte riktigt. Det kan vara att jag är ung, man kanske stör sig lite på det. Sedan är jag en som gillar att sätta avtryck, jag gillar att tacklas och så. Det är väl det, säger Karlsson.

Är du verbal också?

– Ja, jag pratar en del. Det måste man göra ibland. Det är bra, säger han och skrattar.

Trots att han är ung, får Kazper Karlsson respekt från sina motståndar­e ute på planen, något han inte tar för givet.

– Ja, det känner jag och det är nog en del i varför jag tar fajten. Jag tror någonstans att man måste förtjäna sin respekt, den kommer inte bara. Jag tror att det är viktigt speciellt eftersom vi är i det läge vi är i och inte är där uppe i tabellen med topplagen. Vi är där nere och jobbar på och då får man kämpa på andra håll också, säger han.

Du drar ju fokus till dig. Är det tanken att du ska få motståndar­na lite ur balans?

– Nej, det vet jag inte riktigt. Det är mest min spelstil. Jag har alltid varit en lite jobbig spelare att möta och det är någonting jag alltid har haft och alltid kommer att ha, säger Karlsson.

– Jag har alltid varit yngst inne på planen var jag än har spelat, men man kan inte gå runt och tänka att jag är yngst och minst. Man får visa respekt och visa att man vill vara med inne på planen. När man är inne på planen är alla där på samma villkor och då är det bara att köra på och inte tänka så mycket.

Du hade en assist i senaste

matchen mot Sirius. Är du en poängspela­re?

– Jag har aldrig varit den som gjort en massa poäng, jag är en defensiv mittfältar­e. Men nu har jag kommit ut till höger och har gjort det bra de senaste matcherna och är lugn och trygg med bollen. Att börja göra poäng, det är bara en bonus. Det är nästa steg att ta för att bli ännu bättre och kunna delta i det offensiva straffområ­det också, säger Karlsson.

Trivs du i rollen du har fått i laget?

– Så länge jag får spela är jag nöjd. Nu vankas Mjällby borta för HBK:S del och bollklubbe­n jagar andra raka bortaseger­n.

Tidigare möten har slutat i Mjällbys favör vid de flesta tillfällen­a men Karlsson och HBK hoppas kunna stoppa den trenden på lördag.

– Vi ska göra våra grejer och göra det bra och vi ska ta vara på våra fasta situatione­r, analyserar Karlsson.

– Det gäller att inte slappna av och ha rätt inställnin­g. Har man ett momentum i matchen och har bollen och är det bättre laget kan det bli så att det kommer en fast situation och man slappnar av lite. Man måste ta det på fullt allvar för ibland är det lätt att släppa på det tio procent och då straffar det sig direkt, säger han om de fasta situatione­rna i försvarssp­elet.

Hur går det då i matchen? Kazper Karlsson är säker på sin sak när han säger:

– Vi vinner. Det blir tre poäng. Då har vi fyra vinster av fem sedan jag började spela, säger han med ett skratt.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Kazper Karlsson har blivit lite av HBK:S retsticka på fotbollspl­anen och gillar att hetsa Allsvenska­ns stjärnor när de möter varandra.
BILD: ROGER LARSSON Kazper Karlsson har blivit lite av HBK:S retsticka på fotbollspl­anen och gillar att hetsa Allsvenska­ns stjärnor när de möter varandra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden