Hallandsposten

Guld för JK National i stortävlin­g

- Emil Håkansson emh@hallandspo­sten.se

Vincent Karragiann­is vann guld i Budo Nord Cup.

I förra veckan avgjordes judotävlin­gen Budo Nord Cup i Lund. Vincent Karragiann­is från Halmstad vann guld i sin viktklass efter att ha dominerat i alla matcher. – Jag visste att om jag inte gör något konstigt så kommer jag vinna, berättar Vincent.

Vincent Karragiann­is var en av fyra tävlande från Halmstad som under förra veckan represente­rade Judoklubbe­n National i Budo Nord Cup. Den internatio­nella tävlingen, som hålls i Lund, är Sveriges största och lockade i år judoklubba­r från ett tiotal länder. Efter att ha dominerat i gruppspele­t tog Vincent sig till final, där han vann mot Dennis Dikstra, från Nederlände­rna, efter bara 23 sekunder.

– Jag hade en bra dag, allting bara satt. Jag hade förberett mig bra både fysiskt och mentalt, så ifall

"Det finns en stolthet att bära namnet JK National.

jag bara följde min gameplan och inte gjorde något konstigt så visste jag att jag skulle vinna, säger Vincent Karragiann­is.

Vincent deltog även i de Nordiska Mästerskap­en för två veckor sedan. Där nådde han till slut en tredjeplat­s efter att ha gått till semifinal på walkover, vilket han själv ansåg vara ett platt fall. Han tror att den missade matchen, samt revanschlu­sten efter att inte ha tagit sig till final, blev som bensinen på elden, och det fick honom att törsta efter guld.

Trots att Vincent bor och jobbar i Uppsala uppger han att hjärtat hör hemma i Halmstad. Han aldrig funderat över att byta förening, utan ser fram emot en framtid med JK National.

– Jag började här när jag var åtta år. Även om jag inte är här lika ofta längre så känner jag en enorm gemenskap. Det finns en stolthet att bära namnet JK National.

Även Loka Thornberg, från JK National, imponerade och hamnade på en andraplats i U16, -52kg. Caesar Rohaly kämpade sig till en sjundeplat­s i klassen U21, -73kg, och Alexander Karlsson hamnade på plats 17 i viktklasse­n U18, -66kg.

?? BILD: PRIVAT ??
BILD: PRIVAT