Hallandsposten

Division 3 sydvästra Götaland Halmia tappade rytmen – tung förlust mot Vinberg

- Thomas Engman

"Vi kom aldrig upp i press och de fick momentum i matchen.

Första matchen på Örjans Vall sedan premiären. Halmia var också stärkt med två segrar i ryggen innan mötet med Vinberg som blev en obehaglig överraskni­ng i en match med få riktigt heta målchanser. – Vi räcker inte alls till och där vi har en dålig period i första halvlek gör de också sitt mål, förklarar en nedstämd Peter Blomqvist, tränare i Halmia. Halmia Vinberg 0 1

I inledninge­n fanns embryo från Halmias sida till att hålla Vinberg på behörigt avstånd. Rödvitt vaskade fram två avslut och närmast mål kom Oskar Rantala Törnfeldt efter en fin omställnin­g men hans skott stoppades av Alfred Holm.

Vinberg malde sedan sig in i matchen. Det första organisera­de anfallet i minut 20 blev till en succé när Tobias Wahlberg rullade in bollen i mål efter att Halmias försvar blivit grundlurat på högerkante­n.

– Vi kom aldrig upp i press och de fick momentum i matchen, konstatera­r Peter Blomqvist.

Den scenföränd­ring som Halmia förväntat sig i andra halvlek kom helt av sig. Vinberg lyckades hålla mer i bollen även om det var snålt med målchanser åt båda hållen.

– Vi har väl inget avslut på mål i andra halvlek, funderar Halmiaträn­aren.

Vinbergs spelskickl­iga lag låg hela vägen i rätt positioner och sedan hemmalaget spelade på chans i en kvittering­sjakt blev det några giftiga lägen på stopptid.

– Ja, det var väl ingen underhålla­nde match, menar Peter Blomqvist.

Före matchen fick han möblera om i uppställni­ngen. Saknades gjorde Nehat Bregaj och Kenan

Covrk, båda var avstängda. Sedan Flamour Hashani utgick skadad i första halvlek kom Erik Ferman in och gjorde ett positivt intryck.

– Han gjorde comeback i serien efter lång frånvaro och det märktes sannerlige­n inte, berömmer Peter Blomqvist.

ARKIVBILD: JOHAN PERSSON

Revansch är nog det som Halmia bär med sig in i kommande match som blir i DM på tisdag mot Falkenberg. En värdemätar­e värd nära nog namnet.

 ?? ?? Halmia hade svårt att skapa chanser och förlorade på matchens enda mål mot Vinberg.
Halmia hade svårt att skapa chanser och förlorade på matchens enda mål mot Vinberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden