Hallandsposten

Hamilton: ”Har inte pratat med annat stall”

- Mikael Widerberg TT

Lewis Hamilton är säker på sin sak. Formel 1-stjärnan kommer att stanna hos Mercedes nästa år – även fast Ferrari uppges lura i vassen med ett guldkantat kontrakt. – Förhoppnin­gsvis blir allt klart snart, säger han till Sky Sports inför helgens klassiska GP i Monaco.

Den sjufaldige världsmäst­arens kontrakt med Mercedesst­allet går ut efter den här säsongen och till skillnad från vid tidigare förlängnin­gar sköter Lewis Hamilton inte förhandlin­garna själv den här gången.

Hamilton vill lägga allt sitt fokus på att ta sig tillbaka till den absoluta toppen och låter därför sina rådgivare sitta ner med Mercedesbo­ssen Toto Wolff.

Och förhandlin­garna går bra, säger Hamilton.

Snart är det nya kontraktet påskrivet.

Uppgiftern­a om att Ferrari vill ha honom i sitt stall till nästa säsong viftar han snabbt bort.

– Nej, jag har inte pratat med något annat stall. Mitt team jobbar tätt med Toto, vi är nästan i hamn. Mitt team fokuserar på det så kan jag göra mitt jobb mycket bättre. Det känns jättebra att ha mitt team så att jag kan koncentrer­a mig på mitt. Förhoppnin­gsvis kan vi berätta att allt är klart inom några veckor, säger Hamilton till Sky Sports.

Hamilton har länge efterlyst nya uppdaterin­gar av sin bil och det

BILD: LUCA BRUNO

har talats om att det till och med skulle kunna vara något som är avgörande för en kontraktsf­örlängning.

Nu är de klara och inför helgens GP i Monaco kan han på allvar återigen ta upp kampen med sin nemesis Max Verstappen. Men att uppdaterin­garna skulle ha betydelse för Hamiltons framtid i Mercedes stämmer inte, säger han.

– Nej, för vi är ett stall som kan vinna VM. Det handlar bara om att vi har haft fel bil, säger Hamilton och fortsätter:

– Några beslut som har tagits de senaste två åren har inte varit perfekta, men vi har jobbat oss igenom det. Nu är det bara positiv energi, vi har nya uppdaterin­gar på plats inför helgen. Hela stallet har jobbat otroligt hårt för att de här uppdaterin­garna ska bli klara.

Inför söndagens race är Hamilton på fjärde plats i sammandrag­et, hela 63 poäng bakom Red Bulls Verstappen.

– Jag ska bara försöka fokusera på att göra mitt jobb, säger Hamilton.

 ?? ?? Lewis Hamilton är nöjd med både att nya kontraktet snart är klart och att uppdaterin­gen av bilen är på plats.
Lewis Hamilton är nöjd med både att nya kontraktet snart är klart och att uppdaterin­gen av bilen är på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden