Hallandsposten

Uddlöst LFK under strecket efter tredje raka förlusten

I en ynka match av nio, hemma mot Västra Frölunda, har Laholms FK gjort mer än ett mål. – Vi är för dåliga i den sista tredjedele­n, för uddlösa, konstatera­r Henrik Johansson självkriti­skt efter den tunga förlusten mot Landvetter.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

För med segern klev Landvetter upp i serieledni­ng medan LFK hamnade under nedflyttni­ngsstrecke­t. Det märktes inte.

– Nej, inte nånstans. Vi skapar tillräckli­gt med heta chanser för att kunna vinna den här matchen. Men det är kvalitéern­a inne i straffområ­det som avgör, anser LFKtränare­n Jonas Axeldal för att direkt tillägga:

– Och sedan har ju Landvetter en målvakt som räddar dem.

Jodå, fråga Henrik Johansson som vid tre tillfällen fick se 37-årige Axel

Wibrån visa varför han tidigare har spelat allsvensk fotboll med både Gais och Örgryte och i Superettan med Utsikten.

(46) Tungt avslut utanför straffområ­det som Wibrån med fingertopp­arna via ribban styr till hörna.

(50) Rycker sig loss igen och skjuter den här gången med vänstern. Men Wibrån är där och tippar bollen återigen till hörna.

(90) Får än en gång på en bra träff, nu från 20 meter, där bollen är på väg mot Wibråns högra kryss. Tills Landvetter-målvakten ligger som ett streck och tippar bollen till hörna.

– Det sista skottet var jag nästan säker på skulle sitta. Men Wibrån är en riktigt, bra målvakt så det får man ju ge honom, medger Henke.

Då hade LFK hamnat i 0–1-underläge redan i den 18:e minuten när en misslyckad brassespar­k av Efe Yildrim ändå letade sig fram till William Andersson som tryckte bollen över mållinjen.

Efter en öppning där LFK hade problem i motvinden jobbade sig laget in i matchen och nio minuter senare var det kvitterat när Herman Johansson frispelade Ludvig Larsson som läckert rullade in 1–1.

Och därför kom Gustav Hedlunds 1–2 (49) bara minuter efter Johanssons ribbträff som en riktig kalldusch när han omarkerad nickade in bollen i Max Johnssons högra burgavel när hemmalaget inte varit uppmärksam­t efter ett (onödigt) inkast.

Jonas Axeldal, bekymrad Lfktränare.

I jakten på kvittering blev den stora snackisen sedan när Kenan Karaduz rev ner en fri Jonathan Wadensten (74) – ett till synes solklart rött kort för målchansut­visning. Men signalen från domaren Bobby Sjögren-engels uteblev och blev i stället efter vilda protester gult kort till Lfk:aren och frispark till bortalaget!

– Jag frågade varför han inte blåste och fick svaret att vi drog lika mycket i varandra. Men det var ju efter det som han fällde mig, säger Wadensten.

– Horribelt! Obegriplig­t! rasar Axeldal.

"Spelet får hellre vara skit om vi vinner än att vi spelar bra och förlorar.

Att matchen spelmässig­t stundtals ändå var ett steg i rätt riktning var en klen tröst för Jonas:

– Spelet får hellre vara skit om vi vinner än att vi spelar bra och förlorar.

?? BILD: ROBERT BOMAN ??
BILD: ROBERT BOMAN