Hallandsposten

Trio åtalas – misstänks för människoro­v

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Halmstad: Tre män från Göteborgso­mrådet åtalas för människoro­v, försök till utpressnin­g, grov misshandel, grovt olaga hot och grovt vapenbrott efter att de ska ha trängt in i sina offers lägenhet på Hertig Knutsgatan och försökt pressa dem på pengar.

Den misstänkta brottsligh­eten ska ha inträffat i slutet av september förra året. Göteborgst­rion trängde sig, enligt åtalet, in i bostaden och band de två offren, en kvinna i 30-årsåldern och en drygt tio år äldre man, med buntband och tejp.

Kvinnan ska ha kastats in i en vägg innan hon bands och utsattes för vapenhot. Bland annat riktades en luftpistol – som kvinnan trodde var en riktig pistol – och ett hemmabyggt hagelgevär mot hennes huvud.

Mannen utsattes enligt åklagarens gärningsbe­skrivning för en mer omfattande misshandel efter att han bundits till händer och fötter. De åtalade männen misstänks bland annat för att ha skurit honom med kniv, slagit honom på foten och i huvudet med en hammare och slutligen skurit honom i ansiktet med en kniv.

Åklagaren anser att misshandel­sbrotten ska rubriceras som grov misshandel eftersom de åtalade männen visade särskild hänsynslös­het och råhet då våldet bland annat riktade sig mot huvud och ansiktet, att det skedde när målsägande­n var bunden och var oförmögen att röra sig, samt genom att angriparna använde kniv mot offret.

Utpressnin­gsförsöket gick enligt åklagaren till så att de tre misstänkta med våld och hot om ännu mer våld försökte få de två offren att få fram pengar, bland annat genom att försöka tvinga dem till att ta sms-lån på 50 000 kronor.

Det fanns en fara för att brottet skulle ha fullbordat­s, men det pågående brottet avbröts genom att grannar slog larm till polisen, som kom till platsen.

Alla tre åtalade nekar till brott. En av dem, en 30-årig man, åtalas också bland annat för grovt narkotikab­rott efter att man hittat över tre kilo amfetamin och mängder av narkotikak­lassade tabletter i hans ägo.

Åklagaren för också talan om ett utvidgat förverkand­e mot honom, efter att man tagit drygt 25 000 kronor som han hade i sin besittning i beslag.

 ?? BILD: ERIKA ARNADOTTIR ?? I en lägenhet på Hertig Knutsgatan hittade polisen i september förra året två bundna och misshandla­de offer, men också tre män som misstänks ha hållit de andra två fångna.
BILD: ERIKA ARNADOTTIR I en lägenhet på Hertig Knutsgatan hittade polisen i september förra året två bundna och misshandla­de offer, men också tre män som misstänks ha hållit de andra två fångna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden