Hallandsposten

Rönning blev pappa – mitt under matchen

Lagkamrate­rna var mitt i segermatch­en mot Västerås SK. Då blev Tim Rönning, 24, pappa för första gången. – Det känns fantastisk­t. Vi har väntat länge nu, så det är otroligt kul att han är ute, säger Hbk-målvakten.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Tim Rönning avstod både HBK:S allsvenska premiär borta mot Sirius den 1 april och den senaste bortamatch­en mot Västerås SK förra lördagen för att inte befinna sig för långt ifrån höggravida sambon Lisa Johansson.

Nu, halvannan vecka senare än beräknat, har lille Milton kommit till världen.

– Det var i lördags, under matchen faktiskt. Klockan 18.24 kom han. Så jag missade tyvärr matchen, men jag hade lite koll på resultatet i alla fall, skrattar Tim Rönning.

Födseln gick jättebra, berättar han.

Hur är pappalivet?

– Det är väl klart att det är annorlunda. Man prioritera­r inte sig själv… eller vi prioritera­r inte oss lika mycket som innan. Allt är nytt, man ska lära sig hans signaler och så vidare. Men det är otroligt kul och mysigt också.

Får du sova på nätterna?

– Jag sover mer än min sambo i alla fall. Eftersom jag har det jobbet jag har så gäller det väl att jag är hyfsat utvilad i alla fall, så hon gör ett otroligt, otroligt jobb på nätterna. Vi löser det bra.

Tim Erlandsson vikarierad­e förtjänstf­ullt i HBK:S mål både mot Sirius och Västerås, men Tim Rönning lär vara tillbaka mellan stolparna mot Brommapojk­arna på söndagen. Även anfallaren Viktor Granath, som saknades på grund av ryggproble­m mot Västerås, återkommer.

Nye isländske mittfältar­en Gisli Eyjolfsson missade seriestart­en på grund av en bruten tå, men har varit tillbaka i full träning i veckan.

– Det har varit en bra vecka för honom, säger HBK:S tränare Magnus Haglund.

Är han uttagnings­bar till på söndag?

– Vi får fundera på det och se hur han känner sig och hur de här träningarn­a har påverkat hans kropp.

 ?? BILDER: MAGNUS ANDERSSON ?? Tim Rönning är tillbaka i HBK:S mål
BILDER: MAGNUS ANDERSSON Tim Rönning är tillbaka i HBK:S mål
 ?? ?? Haglund.
Haglund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden