Hallandsposten

Ny butik på Hallarna ska få unga att se coola ut

Halmstad:

- Tony Thorsell tt@hallandspo­sten.se 010-471 51 48

Ett kräldjur av den vilda sorten har letat sig in på köpcentret Hallarna i Halmstad och riktar nu in sig på personer mellan 16 och 35 år. Men ingen anledning till oro – det hela handlar om butiken Wild Gecko som ska öppna.

Smyckes- och piercingbu­tiken har sedan tidigare studio i Lund och bedriver sin e-handel från Helsingbor­g. Nu öppnar Wild Gecko även butik i Halmstad.

– Vi vill satsa på Halmstad för det finns inte så många liknande butiker där. Vi tror att Halmstad är en bra marknad för oss. Det är en mysig stad och just Hallarna blir nog superbra för oss, tror Rezan Kardas, strategisk kommunikat­ör och son till grundaren Bedirhan Kardas.

Rezan Kardas är även utbildad piercare och kommer att vara med och driva butiken på Hallarna.

Han berättar att butiken främst riktar sig till personer i åldern 16 till 35 år.

– Det är svårt för många att se lite coola och tuffa ut i dag. Antingen är det dyrt eller så behöver man tatuera sig och vi vill göra det enklare för alla.

Hur stort är intresset för piercing?

– Marknaden finns och det finns unga som tycker det är coolt. Vi har varit mycket i Tyskland, Spanien och Nederlände­rna och där växer det och jag tror att det kommer göra det mer här också, säger Rezan Kardas som hoppas efterfråga­n ska öka även bland killar.

– Nu är det mest unga tjejer som tar hål i naveln, öronen, med mera. Det vill vi fortsätta med, men vi vill också nå ut till killarna.

Niklas Santesson, centrumche­f på Hallarna, gläds åt det senaste butikstill­skottet.

– Det är något vi inte haft tidigare. Det är ett unikt koncept och en ny kategori så det är jättekul, säger han.

Wild Gecko öppnar den 1 maj.

 ?? ??
 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Piercing och smyckesbut­iken Wild Gecko öppnar på Hallarna. Bedirhan Kardas grundade företaget och Rezan Kardas kommer att vara med och driva butiken i Halmstad.
BILD: JARI VÄLITALO Piercing och smyckesbut­iken Wild Gecko öppnar på Hallarna. Bedirhan Kardas grundade företaget och Rezan Kardas kommer att vara med och driva butiken i Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden