härliga husjdur

Köpa hund från uppfödare

-

En bra uppfödare är genuint intressera­d av hundar och kan mycket om rasen hen avlar fram. En oseriös uppfödare brukar också gilla hundar och vara bra på att snacka, men man får sällan höra något om rasens eller valpens negativa egenskaper. Var inte rädd för att ställa frågor. En seriös uppfödare vet att problemhun­dar och sjukdomar dyker upp oavsett hur mycket man försöker dölja det och håller sig självklart alltid till sanningen.

Fördelarna med att kontakta en seriös uppfödare är flera. Din valp kommer till exempel att bli undersökt av veterinär och har maskats av och vaccinerat­s och fått sitt mikrochip innan du hämtar den. Valpen hinner dessutom med att träna sig socialt med sin mamma och resten av valpkullen ända tills den är gammal nog att hämtas.

Seriösa uppfödare ställer som regel många frågor till alla intressera­de valpköpare. Kanske upplever du att frågorna är lite väl ingående, men tänk på att uppfödaren bara vill valpens bästa och vill försäkra sig om att du kan erbjuda valpen ett bra och tryggt hem. Får du frågor om dina förväntnin­gar på valpen är det för att uppfödaren vill veta om du verkligen tänkt igenom varför du vill skaffa hund och om rasen är den rätta för dig och din familj. De flesta kennelklub­bar har en lista över godkända uppfödare. Det kan vara klokt att träffa flera uppfödare och hundar innan du bestämmer dig.

«Fördelarna med att kontakta en seriös uppfödare är flera. Din valp kommer till exempel att bli undersökt av veterinär och har maskats av, vaccinerat­s och fått sitt mikrochip innan du hämtar den»

 ??  ?? Valparna får sin sociala träning i sin hundfamilj i början.
Valparna får sin sociala träning i sin hundfamilj i början.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden