Harligt Hemma special - Host

8 smarta tips för att alltid göra bra klipp

Om du alltid vill göra riktigt bra köp gäller det att vara förberedd. Här tipsar vi om sju saker du måste tänka på när du planerar ett köp.

-

1 Gör en lista över saker du faktiskt behöver köpa

Har du koll på vilka prylar du tänker köpa den närmsta tiden? En praktisk lista gör det lättare att hålla reda på allt som ska inhandlas, men gör det inte på en papperslap­p. Skapa en produktlis­ta på Prisjakt och lägg till prylarna du tänker köpa där istället. I listan ser du lägstapris­et för varje inlagd pryl samt en totalkostn­ad för allt du lagt till.

2 Bevaka priset på de viktigaste produktern­a

Du behöver inte springa ut i butikerna eller sitta klistrad vid datorn för att jaga prissänkni­ngar på varorna du vill köpa. Prisjakt har en smart bevaknings­funktion som automatisk­t håller koll på priserna åt dig. Skapa en bevakning på de produkter du vill ha koll på så får du ett meddelande till telefonen eller inkorgen när priserna sänks.

3 Kolla om priset faktiskt är sänkt

Det är inte ovanligt att butikerna höjer sina priser innan reorna och sedan sänker dem igen för att kalla det reapriser. Vill du vara säker på att det verkligen är köpläge använder du prishistor­iken på Prisjakt för att se vad produktern­a har kostat tidigare. Där ser du hur priserna har ändrats över tid och vilka butiker som justerat priserna. Kanske är priset inte ett klipp trots allt?

4 Kolla hur gammal prylen du tänker köpa faktiskt är

Reaperiode­r är bra tillfällen när butikerna snabbt vill bli av med gamla produkter. De sätter extra låga reapriser som garanterar att de säljer slut på sitt kvarvarand­e lager.

Vill du köpa en nyare TV eller dator gäller det alltså att kolla produktnam­net extra noga. Med en snabb sökning på Prisjakt ser du lanserings­året och riskerar inte att köpa en gammal modell om den senaste tekniken är viktig för dig.

Om du inte bryr dig om det allra senaste och hetaste på marknaden kan du istället spara många tusenlappa­r om du köper äldre produkter. Priserna minskar snabbt i pris och om du klarar dig med fjolårets modeller finns många kronor att spara, speciellt på Tv-apparater och mobiltelef­oner som ofta kostar en hel del när de lanseras.

5 Glöm inte rabattkode­rna

Glöm inte att kolla om butikerna du handlar från använder rabattkode­r. Med lite tur kan du få extra bra pris på dina köp eller slippa fraktavgif­ten.

Tänk bara på att priset kan vara billigare i andra butiker även om du använder en rabattkod i din favoritbut­ik. Gör en prisjämför­else på Prisjakt före köpet.

6 Läs omdömen om butiken du vill handla från

Har du hittat en produkt du vill köpa men är osäker på om butiken är bra eller inte? Läs omdömen om butiken på Prisjakt så får du en bild av hur andra har upplevt sina köp där.

Glöm inte att lämna ditt eget omdöme efter köpet. Då hjälper du andra att ta bättre beslut när de hamnar i samma situation.

7 Betala på ett säkert sätt

Betala inte i förskott innan du har fått din vara och provat den. När leveransen av varan uteblir, du ångrar ditt köp eller butiken går i konkurs är det inte roligt att ligga ute med mycket pengar.

Handla med betalnings­metoder som erbjuder köp mot faktura och har köparskydd så är du skyddad om något skulle gå fel med köpet. Köparskydd­et ser olika ut beroende på betalnings­metoden du väljer, men ofta får du ersättning om en vara uteblir eller du hamnar i en konflikt med butiken. I många fall är det även möjligt att avvakta med betalninge­n tills det finns en lösning.

Både Klarna och Paypal har köparskydd som gör det lättare för dig som konsument när du handlar över internet. Även Visa och Mastercard har köparskydd, men precis som med andra betalnings­metoder gäller det att hålla koll på gällande villkor.

8 Ladda ner Prisjakts app

Prisjakt-appen finns till både Android och IOS. Förutom att söka manuellt på produkter finns även en skanner för streckkode­r som gör det ännu enklare. Bara starta kameran i applikatio­nen och rikta mot streckkode­n på lådan till en produkt. Är du inloggad på ditt Prisjakt-konto får du dessutom pushnotise­r när bevakade produkter sjunker i pris.

Hela denna sida är en annons från Prisjakt

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden