Harligt Hemma special - Host

HALLÅ, KRISTINA!

-

Varför en hel bok med bara soppor?

– För att det är himla gott med soppa. Det är roligt, den kan varieras, göras i många olika konsistens­er och med många olika tillbehör som påverkar slutresult­atet åt olika håll. När man fördjupar sig i soppans värld upptäcker man att det finns många nya spännande och roliga soppor från alla delar av världen, några sådana sopprecept har jag fått från vänner med ursprung i andra länder.

Vilken är din bästa soppupplev­else?

– Jag åt ribollita – en italiensk bönsoppa med flera tillbehör – första kvällen på en matlagning­skurs i Toscana för några år sedan. Det var svårt att urskilja vad soppan innehöll, för den hade kokat länge, men den smakade hur gott som helst! Det var inte bara den godaste soppa jag smakat, utan en av de bästa måltider jag ätit.

Vilken är din favorit bland dina egna recept?

– Grönkålsso­ppan! Jag är barnsligt förtjust i färsk grönkål, och när man mixar den blir den om möjligt ännu godare. Pepparrote­n bidrar med en fyllig och god smak. Brieost är ett bra tillbehör som bryter av på ett trevligt sätt.

Var går gränsen mellan en soppa och en gryta?

– Skillnaden på soppa och gryta är, tycker jag, att man behöver ett tillbehör till grytan, som exempelvis potatis eller pasta, som bryter av. Soppan klarar sig själv!

KRISTINA ERIKSSON

Ålder: 54 år. Bor: I Göteborg. Gör: Är matskriben­t och kokboksför­fattare samt driver bloggen Kristinas matblogg. Aktuell: Med sin nittonde kokbok, Soppa ochalltdet­godatill (Semic).

 ??  ?? ”Färsk grönkål i en soppa är väldigt gott. Linser gör soppan matig och pepparrote­n ger en pigg och fyllig smak.”
”Färsk grönkål i en soppa är väldigt gott. Linser gör soppan matig och pepparrote­n ger en pigg och fyllig smak.”
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden