Harligt Hemma special - Host

KLADDKAKA MED NUTELLAMAR­ÄNG

-

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 ° och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.

2. Smält smöret tillsamman­s med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.

3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.

4. Häll i smörblandn­ingen och rör ihop till en klumpfri smet.

5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemper­aturen till 200 °. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör Nutellamar­ängen.

6. Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsas­sistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt socker lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit blank och styv.

7. Smält Nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmet­en. Rör om slarvigt så att det bildas ett ”swirl”. Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.

KLADDKAKA

150 g smör

150 g mörk choklad

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk salt

NUTELLAMAR­ÄNG:

4 äggvitor

1 ¼ dl strösocker

100 g Nutella

SERVERINGS­FÖRSLAG:

färska bär

lättvispad grädde

 ??  ?? ”Kladdkaka med Nutellamar­äng är barnsligt gott. Den är mild i smaken, och barn bara älskar denna. Vid allergi går det jättebra att byta ut Nutellan mot mörk choklad eller någon annan chokladkrä­m.”
”Kladdkaka med Nutellamar­äng är barnsligt gott. Den är mild i smaken, och barn bara älskar denna. Vid allergi går det jättebra att byta ut Nutellan mot mörk choklad eller någon annan chokladkrä­m.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden