Harmoni I Kropp & Själ (Sweden)

Med vänner och partners

-

Du och din partner bråkar om enkla hushållssy­sslor

I en marknadsun­dersökning hamnade lika fördelning av hushållssy­sslor precis efter trohet och bra sex på listan över vad som är viktigt för att ett äktenskap ska fungera. Diskutera hushållssy­sslorna vid middagsbor­det.Gör tillsamman­s en tydlig lista över sysslorna och förväntnin­garna kring dessa. Det är inte sexigt, men över tid kan det leda till mer sex.

Du är trött på att höra hur dåligt din partner har det på jobbet

”Se till att din andra hälft vet om att du stöttar hen i dennes känslor,” säger Nancy Mramor Kajuth som är psykolog i Pittsburgh. I en studie vid Harvard rapportera­de personer att de kände sig mer nöjda i sitt förhålland­e när deras partner visade empati för deras känslor. Det spelar ingen roll om känslorna är verkliga eller inte. Din partner kommer att uppskatta möjlighete­n att ventilera.

Dina bästa vänner bor i andra städer och ni håller på att glida ifrån varandra

För att göra telefonsam­tal med gamla kompisar mindre obekväma, försök hitta en gemensam grund att stå på. Har ni barn i ungefär samma ålder? Led då in konversati­onen på dem. Gillar ni att läsa? Starta en bokklubb över Facetime eller Skype, eller dela era läslistor med varandra på Goodreads. Då får ni verkligen något att prata om.

Du tampas med jobbiga känslor

Hitta något som du kan klämma på. En japansk studie visade att personer som instruerad­es att krama en 80 cm lång människofo­rmad ”kudd-telefon” under en konversati­on kände sig mindre stressade än personer som pratade i en vanlig mobiltelef­on. Om du inte råkar äga en ”kudd-telefon” rekommende­rar vi att du kramar din partner, ditt husdjur, dina barn eller till och med en tvättpåse eller kudde.

 ??  ??
 ??  ?? Stärk dina relationer genom att dela dina tankar och känslor med människorn­a som är viktigaför dig.
Stärk dina relationer genom att dela dina tankar och känslor med människorn­a som är viktigaför dig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden