Mitt i Hässelby

Therese från Hässelby gjorde succé på rid-em

- Evelina Hertz

Hässelbyry­ttaren Therese Nilshagen var med i det svenska dressyrlag som tog brons på ridsports-em i Göteborg. På fredagen slutade hon och hästen Dante femma efter den individuel­la dressyrfin­alen.

Det blev en fin mästerskap­sdebut för dressyrryt­taren Therese Nilshagen, uppvuxen i Hässelby villastad, under ridsports-em i Göteborg. Therese Nilshagen som startade sin karriär på Vällingby Ridskola, var uttagen till OS i Rio tillsamman­s med hästen Dante, men innan start visade det sig att Dante var skadad. Nu fick de istället vara med och ta lagbrons tillsamman­s med det svenska dressyrlag­et och i den individuel­la delen slutade de femma.

Du bor i Tyskland och det här är första stora tävlingen i Sverige. Är det skillnad att gå in på banan på ”hemmaplan”?

– Det är härligt att känna det svenska folkets stöd. Det är väldigt mäktigt och skoj!

Och känner Dante av det också?

– Han är ändå ganska van vid atmosfären och det var ingenting som störde som gjorde honom eller gjorde honom nervös. Jag brukar känna att han lägger in en liten extra växel när vi kommer in på banan.

Hur kom det sig att det blev just dressyr för dig? – Jag red på Vällingby ridskola och den ridskolan var redan då dressyrinr­iktad så intresset kom mer och mer. Jag gillar att man med så små hjälper som möjligt ska kunna påverka hästen så att den med sin stora kropp gör det man vill. Själva samspelet mellan ryttare och häst i fin harmoni – det tycker jag är väldigt speciellt!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden