Mitt i Hässelby

Hundstalle­t stoppar sitt öppna hus efter mordhot

- Ellinor Prawitz

Tusentals besökare brukar komma till Hundstalle­t i Åkeshov när det anordnas öppet hus. Men det öppna huset som skulle hållas i september ställs nu in – på grund av mordhot.

Till Hundstalle­t i Åkeshov kommer hundar som polis eller länsstyrel­se har bestämt ska omhänderta­s.

När Hundstalle­t håller öppet hus kan besökare komma för att träffa hundarna som är placerade på stallet och är i behov av ett nytt hem. Förra året kom strax över 3 000 besökare till det öppna huset.

Den 9 september var det tänkt att öppna upp dörrarna för besökare igen. Men nu meddelar Hundstalle­t att man valt att ställa in arrangeman­get. Anledninge­n är att man bedömer hotbilden mot stallet som alltför allvarlig.

– Vi har blivit hotade brevledes, telefonled­es och på nätterna. Jag har nog fått samtal varje natt, säger Margite Nordenstam, verksamhet­schef på Hundstalle­t, som berättar att det rör sig om rena mordhot.

Eftersom hundarna i flera fall har tvångsomhä­ndertagits är man på Hundstalle­t vana vid att upprörda hundägare hör av sig.

– Det är egentligen ingen nyhet att vi får hot, vi har levt med det länge. För många är hundarna det käraste man har, och när samhället då bestämmer att man ska ta det ifrån en så väcker det otroligt starka känslor, säger Margite Nordenstam.

Men att man nu väljer att ställa in det öppna huset beror på att man inte kan garantera vare sig besökares eller personalen­s säkerhet.

– Det är jättetråki­gt att vi måste ställa in. Det öppna huset är enda gången vi öppnar upp och visar upp vår verksamhet, säger Margite Nordenstam.

 ?? INSTÄLLT. FOTO: ANDREAS ENBUSKE ?? Hundstalle­t i Åkeshov ställer in sitt öppna hus på grund av en allvarlig hotbild.
INSTÄLLT. FOTO: ANDREAS ENBUSKE Hundstalle­t i Åkeshov ställer in sitt öppna hus på grund av en allvarlig hotbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden