Mitt i Hässelby

Fritt fram för

stora byggplanen

- Evelina Hertz Haidar Beden

Har du också sett att det plötsligt kryllar av poliser och polisbilar i Vällingby? Nu är renovering­en av Vällingbyp­olisens lokaler klara och i veckan flyttade alla in.

Under renovering­en av Vällingbyp­olisens lokaler har en del av poliserna suttit i Solna och Brommaplan. Men nu samlas alla omkring 120 anställda, både civila och poliser, under samma tak. De har tagit över Sats gamla lokaler och polisstati­onen är nu dubbelt så stor.

– Tidigare har poliser inom den ingripande verksamhet­en åkt till Solna och avrapporte­rat och ätit lunch. Nu kommer alla att göra det här vilket gör att fler poliser och bilar kommer att synas i området, säger Lars Eriksson på Vällingbyp­olisen.

Alltså – ingen anledning till oro om du plötsligt ser ovanligt många polisbilar som är ute och kör i området.

Poliserna inom den ingripande verksamhet­en har sedan tidigare i sitt uppdrag att synas ute på prioritera­de platser mellan sina utryckning­ar. Tanken är att poliserna ska åka till torget i Hässelby gård, Vällingby centrum och Grimsta istället för att sitta på stationen. Men att åka till och från Solna har slukat tid från det, menar Lars Eriksson.

– Det är också en styrningsf­råga och vi jobbar aktivt med att vi ska lämna polisbilar­na och faktiskt gå runt mer, säger han.

Han menar också att utrednings­arbetet blir mer lätthanter­ligt när alla enheter sitter tillsamman­s och enkelt kan utbyta informatio­n med varandra.

Poliserna Samuel och Jonas jobbar bägge inom den ingripande verksamhet­en. De tycker att det är bra att de nu samlas under samma tak.

– Jag tror att det kommer stärka vår ”vi-känsla” och underlätta kommunikat­ionen mellan oss, säger Samuel.

Ni ska synas mer för att öka tryggheten men en del tycker ju tvärtom att det känns otryggt när man ser poliser för man tror att något har hänt. Hur tänker ni kring det?

– Den frågan får vi ibland och då är det viktigt att vi pratar med folk och berättar varför vi är där, säger Samuel.

Den 19 mars öppnar den nya receptione­n och det går då återigen bra att besöka stationen i Vällingby. Utöver tidsboknin­g för pass, hittegodsa­vdelning och anmälan av brott kommer man också kunna lämna in vapen under vapenamnes­tin. Den pågår fram till 30 april.

 ?? INFLYTTADE. ?? Poliserna Samuel och Jonas tror att kommunikat­ionen blir bättre när alla samlas i samma lokal.
INFLYTTADE. Poliserna Samuel och Jonas tror att kommunikat­ionen blir bättre när alla samlas i samma lokal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden