Mitt i Hässelby

De öppnar Västerorts nya nattklubb

- Ellinor Prawitz

Äventyrsce­nter, saluhall och restaurang­er. Nyheterna om nyöppnat i Bromma haglar in. Senast ut på listan: närmare 1 500 kvadratmet­er nattklubb.

I städer som London och New York är det vanligt att man åker ut från citykärnan för att gå på riktigt stora lokalfeste­r. Men Stockholms nattliv släpar efter, det menar Niclas Nyberg och Chickan, grundarna bakom eventbolag­et Linneagrup­pen. När de fick syn på den gigantiska lokalen i Ulvsunda industriom­råde som tidigare använts som grossistla­ger visste de att det var dags att satsa. Här öppnar de nu en stor nattklubb.

– Vi har alltid velat hitta nåt ställe dit folk vill åka för en rolig kväll, säger Chickan.

Det före detta lagret har gjorts om helt inuti och försetts med bardel och kök, ett innertak som går att höja upp till tolv meter och två dansgolv.

Klubb i industriom­råde, får det dig osökt att tänka på till exempel Slakthuset på södra sidan stan? Ja, varför inte, förutom att den här lokalen är större, och därmed har mer potential, lovar klubbchefe­n Kenneth Kenuna som tidigare varit involverad i Slakthuset och nu samarbetar med Linneagrup­pen.

31 mars är det stor premiär då lokalerna gästas av dj:n Sven Väth och klubben Ministry of sound.

– Det är världens kändaste houseklubb som startade i London 1991. Världens största elektronis­ka artister har spelat där, det spelar ingen roll om det är Erik Prydz, Adam Beyer, Axwell eller Paul van Dyk. Nu kommer vi börja köra deras filial här i Stockholm, säger Kenneth Kenuna.

Linneas kommer bjuda på alla möjliga typer av event och spelningar. Målet är en till två stora artistbokn­ingar i månaden, men vilka artister det handlar om hålls hemligt tills allt är helt klart. Vad som i alla fall är klart är att med start i maj kommer det att bli sommarklub­b varje helg, och arrangörer­na hintar om att det kanske till och med kan komma att bli ett dansgolv utomhus.

 ?? PROJEKTET INNEHÅLLER BLAND ANNAT 118 HYRESRÄTTE­R. FOTO: SVENSKA BOSTÄDER ?? Här är en av Svenska Bostäders tidiga skisser på hur deras projekt kan komma att se ut.
PROJEKTET INNEHÅLLER BLAND ANNAT 118 HYRESRÄTTE­R. FOTO: SVENSKA BOSTÄDER Här är en av Svenska Bostäders tidiga skisser på hur deras projekt kan komma att se ut.
 ?? SATSAR. ?? ”Klubben är verkligen för alla, gillar man stora fester så är det hit man ska gå”, säger Kenneth Kenuna (mitten) Fr v: Niclas Nyberg, Kenneth Kenuna, Nick Psarros
SATSAR. ”Klubben är verkligen för alla, gillar man stora fester så är det hit man ska gå”, säger Kenneth Kenuna (mitten) Fr v: Niclas Nyberg, Kenneth Kenuna, Nick Psarros

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden