Mitt i Hässelby

Premiären! BP:S herrar är tillbaka i allsvenska­n

- Ellinor Prawitz

Nedräkning­en har börjat. På måndag är det dags för BP:S herrar att göra premiär i allsvenska­n.

Nu gör BP:S herrar comeback i allsvenska­n. Första mötet blir mot Norrköping på bortaplan. Lagets nya tränare Luis Pimenta, ser fram emot att säsongen ska dra igång.

– Det känns som att vi är redo. Det krävs förstås att vi är fokuserade vecka för vecka och fortsätter att utvecklas både som lag och individuel­lt. Men jag känner att från där vi startade i januari och fram tills nu så har vi gjort stora framsteg.

Som bäst har Brommapojk­arna tagit 34 poäng i allsvenska­n, säsongen 2009. Målet är att toppa de 34 poängen, enligt Luis Pimenta.

Hur ser du på era chanser att göra det?

– Vi sätter det målet eftersom vi förstås tycker att det är realistisk­t. Med den här truppen tror jag att vi har en bra chans. Men det kräver hårt jobb.

Luis Pimenta är nytillträd­d tränare efter Olof Mellberg och tar över efter två succésäson­ger för BP:S herrar. Han känner att det varit lätt att komma in i klubben.

– Det är en ny klubb och ett nytt land, men jag är van vid att anpassa mig och BP är en klubb som är lätt att anpassa sig till – deras målsättnin­g och riktlinje går hand i hand med det jag står för, säger han.

Avsparken för BP:S allsvenska premiär är klockan 15, måndag den 2 april.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? PREMIÄR. På måndag spelar BP första matchen i allsvenska­n. Bilden är från sista matchen mot Dalkurd i superettan 2017.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON PREMIÄR. På måndag spelar BP första matchen i allsvenska­n. Bilden är från sista matchen mot Dalkurd i superettan 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden