Mitt i Hässelby

Fler anmälda brott under 2017

- Evelina Hertz evelina.hertz@direktpres­s.se

I tisdags presentera­des den slutgiltig­a statistike­n gällande anmälda brott 2017 från BRÅ. I Hässelby-vällingby ligger den totala summan på ungefär samma nivå som förra året.

11 126 stycken. Så många brott anmäldes i HässelbyVä­llingby under 2017. Jämfört med 2016 har antalet anmälninga­r ökat med 108 stycken.

De brottstype­r som sticker ut är stöld- rån- och häleribrot­t där siffran ökar från 3 430 anmälda brott 2016 till 3 776 stycken 2017. Där ingår bland annat stöld ur bil och inbrott i bostad.

– Tyvärr är både lägenhet, villa och radhus drabbade av inbrott i hela vårt lokalpolis­område, även om Bromma är extra hårt drabbat. Vi vet att ligor kommer hit från Europa och begår inbrott och för att få en större framgång mot den typen av brott vill jag se ett inbrottsce­nter som jobbar övergripan­de, säger Stefan Berg på Vällingbyp­olisen.

En brottstyp där anmälninga­rna sjunkit är alkoholoch narkotikab­rott. 2017 landade antalet anmälda brott på 399, vilket är 138 färre jämfört med 2016. Stefan Berg menar dock att det inte behöver betyda att försäljnin­g och användande­t av narkotika har minskat.

– Vällingby centrum, torget i Hässelby gård, Blackeberg och Brommaplan är fyra platser i lokalpolis­området där vi vet att det förekommer droghandel. Om vi hade haft möjlighet att prioritera den brottstype­n och slå mot de fyra platserna skulle antagligen anmälninga­rna öka, säger han.

 ??  ?? LITEN ÖKNING. Antalet brottsanmä­lningar hade ökat något under 2017, jämfört med 2016, i Hässelby-vällingby. På bild Hässelby gård, en plats där polisen vet att det förekommer droghandel.
LITEN ÖKNING. Antalet brottsanmä­lningar hade ökat något under 2017, jämfört med 2016, i Hässelby-vällingby. På bild Hässelby gård, en plats där polisen vet att det förekommer droghandel.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden