Mitt i Hässelby

Tacka oss för att du kan känna igen politikern­a

-

Känner du till några lokala politiker i kommun och landsting vid namn? Om du svarar ja är du förmodlige­n en flitig läsare av den här tidningen och av Stockholmd­irekt.

När vi den här veckan fick resultatet av senaste Stockholms­panelen (en läsarpanel som du också är välkommen att gå med i, läs mer på sidan 10) fick vi inte bara reda på att en majoritet faktiskt kan namnge politiker i kommun- och landsting. Vi fick också reda på att vi som Stockholms­redaktion fyller en viktig funktion när det gäller att bevaka just lokalpolit­iken.

Gratis lokaltidni­ngar pekas glädjande nog ut som den viktigaste källan till informatio­n om partiernas lokala politik. Enligt Stockholms­panelen ser topp tre ut så här: Gratis lokaltidni­ngar Dagstidnin­gar Sociala medier Det här bekräftar det vi på redaktione­n själva får höra när vi pratar med politiker. Att vi når ut. Att det märks när vi berättar om förslag och beslut. Att det vi gör leder till att stockholma­rna blir mer välunderrä­ttade. Och vi gör det bäst i Stockholm.

Det här när något vi är både stolta och glada över. Och vi har inga planer på att trappa ner.

Vi tänker fortsätta att rapportera från mötena i kommunfull­mäktige och vi tänker fortsätta att gå på möten i stadsdelsn­ämnderna – trots att vi ofta är där som enda medierepre­sentant.

Om vi gör bra ifrån oss kommer ännu fler av er att kunna namnet på våra folkvalda nästa gång vi frågar.

Fast vissa politiker skulle nog helst vilja förbli okända. För som finansborg­arrådet Karin Wanngård (S) sa när jag pratade med henne i veckan, ”inget gör en politiker så känd som att tvingas avgå”.

 ??  ?? Prata med mig! andreas.jennische @direktpres­s.se
ANDREAS JENNISCHE Webbchef
Prata med mig! andreas.jennische @direktpres­s.se ANDREAS JENNISCHE Webbchef

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden