Mitt i Hässelby

Simsugen? Nu kan du besöka nytt bad

- Louise Bornhall

Den som vill ta sig några motionslän­gder eller testa på vattenruts­chkanan i påsk får nu ett nytt bad att besöka. Nu har nybyggda Järfällaba­det i Jakobsberg slagit upp portarna.

Efter en lång tids byggnation har nu Järfällaba­det öppnat. På skärtorsda­gen, den 29 mars, släpptes de första badgästern­a och motionssim­marna in.

Förra fredagen slutbesikt­igades simhallen och fram till öppning var det full fart för att få klart kaféet och gymmet inför öppningen.

Bassängern­a som varit vattenfyll­da sedan december har dock redan prov-badats.

Från och med i torsdags är det de nya entréprise­rna som gäller, som Järfälla Tidning rapportera­t om. Det innebär att det nu blir dyrare att bada och träna mot vad det tidigare kostade i numera stängda Jakobsberg­s simhall. Medlemskap går dock att teckna till det gamla priset fram till 14 april, då den officiella invigninge­n av Järfällaba­det sker.

– Av säkerhetss­käl kommer vi att bli en kontantfri anläggning. Men de som verkligen inte kan betala med kort kommer att kunna betala via swish eller genom faktura, säger Niclas Ingwall, kommersiel­l chef för Medley som kommer att driva simhallen.

Simhallen har bland annat fått två bassänger med höj-och sänkbar botten, en bassäng på 50 gånger 25 meter, två barnbassän­ger för plask och lek, en bubbelpool, två vattenruts­chkanor och omklädning­srum med bastu.

 ?? FOTO: JANNIE FLODMAN ?? RUTSCHKANA. Så här såg bygget ut i mitten av november.
FOTO: JANNIE FLODMAN RUTSCHKANA. Så här såg bygget ut i mitten av november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden