Mitt i Hässelby

Grattis! Nu får Hässelby sitt första utegym

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@ direktpres­s.se

Isen smälter, pollen har börjat kännas och nu ska ett utegym byggas i Hässelby. Kan det bli mer vårigt? Inom bara några veckor kan du lyfta stockar på Hässelby IP.

Det nya gymmet ska placeras i ett hörn mellan Markviksvä­gen och löparbanan, på en gräsplätt på ”uppskattni­ngsvis 200 kvadrat”, enligt Magnus Wickert på Hässelby SK:S friidrotts­gren, som ligger bakom bygget.

– Det är en relativt liten yta så det blir ett komprimera­t utegym men man kommer att ha möjlighet att träna hela kroppen. Det blir ett tiotal stock- och trämaskine­r av den gamla hederliga typen, säger Magnus Wickert.

Armgång, chins-räcke, axelpress, marklyft, dips och situps-bänk är några exempel på vad som kommer att finnas.

Dessutom planeras en liten motorikban­a i anslutning i gymmet.

– Det är främst för våra yngre, barn och ungdomar. De kan träna balans och kropsskont­roll genom att hoppa mellan ”stubbar” och gå balansgång på bomar, säger Magnus Wickert.

Gymmet börjar byggas i början av maj och kommer ta två-tre veckor att få färdigt, så länge entreprenö­ren inte stöter på några oväntade ledningar i marken. Det kommer att vara öppet för allmänhete­n att använda, men vissa tider har klubben förtur.

– Allmänhete­n får vara där alla tider men om en av våra träningsgr­upper ska köra cirkelträn­ing i gymmet så går det före under de tiderna, säger Magnus Wickert.

 ??  ??
 ?? TUNGT. FOTO: LEIF OLDENBURG ?? Det blir stockar på det nya utegymmet.
TUNGT. FOTO: LEIF OLDENBURG Det blir stockar på det nya utegymmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden