Mitt i Hässelby

Efter stöldkuppe­rna – så ska Vällingby bli säkrare

- Sofia White Patrik Wirén

Arbetet med att säkra Vällingby centrum mot smash and grab-kupper går segt. I måndags inträffade den tredje för i år.

Klockan 02:55 i måndags beordrades polisen till Vällingbyp­lan där ett inbrottsla­rm utlösts efter att en personbil körts in i Synsams butik. Vittnesupp­gifter säger att tre personer varit synliga på platsen.

– Man har använt en så kallad målvaktsbi­l som sedan lämnades på platsen, sa polisens presstales­person Svenerik Olsson på måndagen.

Rånarna försvann sedan från platsen. Det här är tredje gången i år som en butik i centrala Vällingby utsätts för smash and grab-rån.

– Vi för nu en nära dialog med myndighete­r och polis. Vi jobbar med kameraöver­vakning, patrullera­nde polis och att stötta hyresgäste­r. Det är också en fråga om pollare, säger Ann Sonne på Newsec som driver centrumet.

Sänkbara pollare

Flera pollare och stenlejon, som ska hindra fordon från att ta sig in, finns redan i dag i centrum, bekostade av Newsec. Men de hjälpte inte Synsam som ligger utanför det skyddade området. Enligt Newsec är ytterligar­e skydd i form av både statiska och höj- och sänkbara pollare på väg. Mer exakta detaljer om vad ansökan gäller vill de inte ge.

– Den senaste infon om pollarna som ska upp är att ansökan ligger hos Trafikkont­oret, säger Ann Sonne.

Men inte heller Trafikkont­oret kan i nuläget ge några detaljer i ärendet.

– Det finns ett ärende hos oss som är under bearbetnin­g av våra handläggar­e och där vi inte kan säga så mycket i dagsläget, skriver Ola Eriksson, kommunikat­ör i ett mejl.

När den här tidningen gick i tryck hade inte någon ny informatio­n kommit om ansökan.

 ??  ?? SKYDDAR. Synsam, som hade inbrott i måndags, ligger utanför området som skyddas av de här stenlejone­n.
SKYDDAR. Synsam, som hade inbrott i måndags, ligger utanför området som skyddas av de här stenlejone­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden