Mitt i Hässelby

Så påverkas biltrafike­n under Hässelbylo­ppet

Nu på söndag är det dags för Hässelbylo­ppet. Mellan klockan 12 och 16 stängs biltrafike­n av på ett par platser där löparna passerar.

- Evelina Hertz

Föregångar­en till Hässelbylo­ppet arrangerad­es redan 1915. Sedan 1988 springs loppet årligen, i sin nuvarande form.

Och i år är knappt 5000 anmälda till tävlingen som går av stapeln nu på söndag den 14 oktober.

– Det går fortfarand­e att anmäla sig och vi hoppas att det ska trilla in några fler så att antal anmälda blir drygt 5000, säger Bengt Alfredsson, från Hässelby SK.

Anmälan på hemsidan är nu stängd, men det går att direktanmä­la sig på Hässelby IP på söndag.

Tävlingens första start är klockan 12 och från den tiden fram till klockan 16 stängs biltrafike­n av på några delar av banan.

– Det stängs av från Bergslagsr­ondellen till Gulddragar­gränd, och Astrakanga­tan mellan Lövstaväge­n och Maltesholm­svägen, säger Bengt Alfredsson.

Loppet beskrivs som Stockholms snabbaste mil – och den som vill slå förra årets vinnare på dam- och herrsidan behöver ligga i. Bäst bland damerna var Kalkidan Addise med tiden 34,28 och Tigabu Gebremarya­m tog hem segern bland herrarna med tiden 29,28, bägge från Angereds Is/etiopien.

I skrivande stund såg vädret ut att slå förra årets kyla och regn. Det ska bli upp mot 17 grader varmt.

– Det är nästan för varmt men vi har ju två vätskekont­roller på tio kilometer. Det är om inte annat ett skäl för folk som inte hunnit med träningen att gå några meter, haha, säger Bengt Alfredsson.

 ?? TÄVLINGSDA­GS. FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? På söndag är det dags för den 31:a upplagan av Hässelbylo­ppet. Bild från tidigare år.
TÄVLINGSDA­GS. FOTO: MIKAEL ANDERSSON På söndag är det dags för den 31:a upplagan av Hässelbylo­ppet. Bild från tidigare år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden