Mitt i Hässelby

Tyskland – stjärnkrog­arnas doldis

-

Aldrig har antalet stjärnkrog­ar varit större i Tyskland och utbudet har stor variation. Under de senaste åren, har flera nykomlinga­r dykt upp och effekten har inte låtit vänta på sig.

Koncepten rör sig från spetsade versioner av enkla, regionala klassiker till helt nya kreationer med högst internatio­nella influenser.

Landet har 361 stjärnor Jämfört med Sveriges 23 stjärnkrog­ar med sammanlagt 33 stjärnor spelar Tyskland i en annan liga med sina 361 stjärnor. Dessutom är priserna ibland häften av vad som är vanligt att betala i Sverige och varenda en av de över 300 restaurang­erna är väl värda ett besök, enligt Tyska turistbyrå­n.

Tyskland har länge varit ett samhälle präglat av internatio­nella influenser och med stor mänsklig mångfald. Så även det kulinarisk­a Tyskland. Den matkultur som utvecklats under de senaste åren är en spännande blandning av det traditione­lla och det innovativa under inflytande av sociala och globala trender.

Vegetarisk Michelinkr­og I Berlin ligger världens första vegetarisk­a Michelinkr­og, på Falco i Leipzig satsas det på en meny för unga ”nybörjare” mellan 18 och 35 år och utanför Köln har 28-åriga Julia Komp bidragit till Schloss Loersfelds status – som yngsta kvinna att få en stjärna.

Trots att öl är Tysklands mest kända dryckesexp­ort med över 5 000 sorter, är förstklass­igt och ofta lokalprodu­cerat vin lika självklart som den innovativa maten på dessa restaurang­er.

Så vid nästa weekend eller affärsresa, missa inte att boka en av de många stjärnkrog­arna för att njuta av en kväll utöver det vanliga!

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS WEGENER/TYSKA TURISTBYRÅ­N ?? STJÄRNTÄTT. Passa på att äta innovativt och gott när du är i Tyskland. Här är Posthotel Alexander Herrmann i Wirsberg i Bayern. På Germany.travel/matochdryc­k hittar du mer om matuppleve­lser i Tyskland.
FOTO: JENS WEGENER/TYSKA TURISTBYRÅ­N STJÄRNTÄTT. Passa på att äta innovativt och gott när du är i Tyskland. Här är Posthotel Alexander Herrmann i Wirsberg i Bayern. På Germany.travel/matochdryc­k hittar du mer om matuppleve­lser i Tyskland.
 ??  ?? Maya Verma/bucket List
Maya Verma/bucket List
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden