Mitt i Hässelby

Nu pyntas centrum med ljus och glitter

En ensam julgran Stjärnor, glitter och renar ”Vill ha ännu mer ljus”

- Stella Papapanaqi­otou Evelina Hertz

Granarna är på plats och centrumens julejus glimmar i mörkret. Men stilen – och mängden – varierar på Västerorts torg. Från sparsmakad­e slingor till ”all in”. Och Västerorts­borna, de vill ha mer!

I Spånga centrum lyser traditione­lla snöflingor på stolpar och butiksbygg­nader. På parkeringe­n har lyktstolpa­rna utrustats med julslingor och en rejäl gran med lampor står traditions­enligt mitt på torget. Butiker och restaurang­er har eget pynt i skyltfönst­ren. Men nog är här ganska mörkt ändå.

– Det kunde vara lite mer. Det brukar faktiskt vara mer lampor, även i träden på torget, var är de? Julbelysni­ng skapar både mysighet och gör att det känns tryggare i mörkret. Det är en trivselfak­tor, jag vill ha mer! säger Yvonne Ulvegren, som vi möter på torget.

Jag skulle gärna vilja att de hade fler julgranar och mycket glitter!

En ensam kommungran Samma inställnin­g möter vi i Brommaplan, vilket i och för sig inte är så konstigt. Här står än så länge bara kommunens gran på plats.

– Jag är nyinflytta­d så jag har inte tänkt på julbelysni­ngen än men nu när jag tittar är det ju inte så mycket. Det skulle vara fint med mer, säger Beata Assarson.

Vid Alviks torg är årets lampor några fler än vanligt. I år lyser både muren vid Ica-parkeringe­n och gatubelysn­ingen ner mot vattnet. Uppe vid själva torget är det däremot för lite ljus, tycker Mattias Forslund.

– Det är alldeles för sparsmakat. Egentligen är det nog bättre med inga ljus än lite ljus eftersom man då lägger märke till att det är så lite, haha, säger han.

I Hässelby gård träffar vi på väninnorna Birgitta Levin Olsson och Maj-britt Lindén. De har båda bott länge i området och tycker nog att julbelysni­ngen har blivit lite mindre med åren.

– Den här granen har stått här länge, men jag har inte sett lamporna tända än, säger Maj-britt Lindén.

Dessutom saknar de belysninge­n i gången mot tunnelbana­n. Men – när vi går runt hörnet har lamporna trots allt kommit upp.

– Oj, det måste ha skett nu! Vad fint! Men det är synd att de inte har ställt upp några blomkrukor eller något annat på scenen, säger Birgitta Levin Olsson.

Fullt ös i Vällingby I Vällingby centrum har man inte sparat på krutet. Stjärnor och renar blandas med lampor och en stor plastmiste­l. Men det hindrar inte Linda och Nathalie Badro från att önska sig ÄNNU mer.

– Det vore mysigt med julmusik, säger Nathalie Badro.

Linda Badro håller med och tillägger:

– Jag skulle gärna vilja att de hade fler julgranar och mycket glitter! För mig kan det inte bli för mycket, jag älskar julen!

 ??  ??
 ??  ?? MER PYNT. Kompisarna Birgitta Levin Olsson och Maj-britt Lindén skulle gärna se mer pynt vid scenen i Hässelby gård.
MER PYNT. Kompisarna Birgitta Levin Olsson och Maj-britt Lindén skulle gärna se mer pynt vid scenen i Hässelby gård.
 ??  ?? TILLÖKNING. I år har Alviks torg fått fler ljus, ner mot vattnet lyser det vackert.
TILLÖKNING. I år har Alviks torg fått fler ljus, ner mot vattnet lyser det vackert.
 ??  ?? LJUSÄLSKAR­E. Yvonne Ulvegren vill gärna se mer julbelysni­ng i Spånga centrum.
LJUSÄLSKAR­E. Yvonne Ulvegren vill gärna se mer julbelysni­ng i Spånga centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden