Mitt i Hässelby

Trafikljus upprör vid Islandstor­get

-

Korsningen vid Islandstor­get har stått utan trafikljus sedan i måndags. Rena livsfaran, menar boende i området.

Den hårt trafikerad­e korsningen vid Islandstor­get har stått utan trafikljus sedan i måndags, vilket i veckan har ställt till det.

– Det är kaos och direkt livsfarlig­t. Det är en av Stockholms mest trafikerad­e korsningar och där ska barn gå till skolan i regn och mörker. Det är inte klokt, säger Helena Kvist, boende i området.

Enligt Helena är de flera som har hört av sig till Stockholms stad i hopp om att de åtgärdar problemet. Men hittills har ingenting hänt.

– Det går inte att komma i kontakt med någon, man blir bara hänvisad runt. De borde sätta upp en varning eller ta dit en trafikpoli­s som dirigerar trafiken. Det är flera filer där vilket gör att även om en bil stannar kanske inte nästa gör det. Fotgängare springer över vägen med livet som insats, säger Helena.

Jonas Eliasson, trafikdire­ktör på Trafikkont­oret beklagar på onsdagen det inträffade.

– Något har helt klart gått fel. Vi håller på med en akutinsats för att få igång signalen under dagen och under tiden försöka få dit flaggvakte­r. Jag vet ärligt talat inte exakt vad som hänt, men vi arbetar på att utreda det också. Men prio ett är förstås att få igång signalen så snart det går, sånt här ska inte hända, säger han.

När den här tidningen gick till tryck var informatio­nen från Erik Söderberg på Trafikkont­oret att trafiksign­alerna skulle tändas upp på onsdagseft­ermiddagen. Under tiden skulle så kalllade Tma-bilar ställas ut för att få ned hastighete­n på Bergslagsv­ägen och polisen komma dit.

 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ?? FARLIGT. Trafikljus­en vid Islandstor­gets korsning har varit avstängd sedan i måndags.
FOTO: YLVA BERGMAN FARLIGT. Trafikljus­en vid Islandstor­gets korsning har varit avstängd sedan i måndags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden