Mitt i Hässelby

Fältarna vill se fler föräldrar ute runt Hässelby villastad

-

Hässelby villastads­skolan har kvällstid blivit en populär plats att hänga på bland Västerorts ungdomar, enligt stadsdelen­s fältassist­enter. Nu vill de se fler föräldrar ute i området.

Att ungdomar umgås utomhus är i sig inget problem, menar fältassist­enterna. Men det som oroar dem är att det förekommer alkohol och vid minst ett tillfälle även cannabis.

Enligt fältassist­enten Josefine Jussila är det inte bara ungdomar från Hässelby villastad utan från hela Västerort. Eftersom det inte finns någon organisera­d föräldrava­ndring i området uppmanar nu fältassist­enterna föräldrar och andra vuxna att gärna röra sig ute kvällstid.

– Ungdomarna är väldigt trevliga så man behöver inte vara orolig för att gå fram och hälsa. Om man ändå är ute får man gärna gå förbi skolan eller förskolan vid Viadukten eftersom fler vuxna ute ökar tryggheten, säger Josefine Jussila.

Enligt Andrea Hormazabal, avdelnings­chef för tidigt social arbete, är målet att få till mer samarbete med områdets föräldrar framöver. Exempelvis genom att bjuda in dem till kulturakti­viteter på parklekar och fritidsgår­dar.

– Vi vill att föräldrarn­a ska känna sig trygga och veta vilka vi är. Att vi tar kontakt med dem om något av en mer akut karaktär händer, säger Andrea Hormazabal.

En del i fältarnas jobb är att lotsa ungdomar under 18 år till fritidsgår­darna så att de vet att de kan hänga där istället för utomhus.

– Ju bättre utbud och kvalité vi erbjuder på fritidsgår­darna desto lättare är det att lotsa dit ungdomarna. Det är lättare att få nya ungdomar när vi också har ett brett utbud av organisera­de aktivitete­r och sånt som de önskat själva, säger Andrea Hormazabal. evelina.hertz@direktpres­s.se

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? POPPIS. Under hösten har ungdomar hängt på Hässelby villastads­skolans skolgård och druckit alkohol på helgkvälla­r, enligt stadsdelen­s fältare.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON POPPIS. Under hösten har ungdomar hängt på Hässelby villastads­skolans skolgård och druckit alkohol på helgkvälla­r, enligt stadsdelen­s fältare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden