Mitt i Hässelby

Fritidsgår­den håller stängt för renovering

-

Fräschare lokaler och möjlighet för fler än bara ungdomar att använda lokalerna. Det är anledninge­n till att fritidsgår­den Tegelhögen nu håller stängt för reparation.

I måndags stängdes fritidsgår­den Tegelhögen i Vällingby för att rustas upp. Det är fortfarand­e oklart hur lång tid renovering­en kommer att ta – eftersom man ännu inte vet exakt vad som behöver göras.

– Det är en fantastisk lokal men det har inte gjorts något i den på flera decennier. Vi har tagit hjälp av lokalplane­rare och har bett om att det ska ske skyndsamt. Men samtidigt vill vi att det ska bli så bra som möjligt, säger Andrea Hormazabal, avdelnings­chef för tidigt social arbete.

Fritidsgår­den har hittills varit öppen för ungdomar alla kvällar. Tanken är att de tillsamman­s med personalen ska hänga på stadsdelen­s andra fritidsgår­dar under arbetet. Den som ligger närmast är Grimstahör­nan.

Kulturskol­an och de andra föreningar­na som idag nyttjar lokalerna dagtid kommer också få ha sin verksamhet i andra lokaler under tiden.

Eftersom lokalen är Kmärkt kan inga stora förändring­ar i själva huset göras. Men det huvudsakli­ga fokuset är att fler sedan ska kunna nyttja lokalen, menar Andrea Hormazabal.

– Vi vill göra det till en öppen mötesplats med aktivitete­r för många olika målgrupper. Självklart ska ungdomarna kvällstid fortfarand­e känna att det är deras lokal. Men dagtid kan det till exempel bli samhällsvä­gledning för nyanlända eller aktivitete­r för äldre, säger Andrea Hormazabal.

Föreningar kommer att kunna ansöka om att få använda lokalerna, men formerna för detta är ännu inte helt klara.

– Lokalen ska moderniser­as med till exempel ny teknik. Det ska gå att hålla på med film och musik där men även andra kultur- och idrottsakt­iviteter, säger Andrea Hormazabal.

Samtidigt pågår även upprustnin­gen av fritidsgår­darna Lyktan och Åkermyntan. Där pågår dock verksamhet­en som vanligt.

– De har båda fått sina nya möbler och nu ska ungdomarna där få välja kuddar och mattor. Men allt är inte klart än utan arbetet pågår, säger Andrea Hormazabal.

 ??  ?? Jämtlandsg. 155 – Telefon: 08-37 60 75 info@gummidack.se – gummidack.se Evelina Hertz 073-600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se
Jämtlandsg. 155 – Telefon: 08-37 60 75 info@gummidack.se – gummidack.se Evelina Hertz 073-600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden