Mitt i Hässelby

Det är helt orimligt att jag har en svinkall lägenhet

-

Så var det dags igen! Att frysa i sin egen lägenhet under vinterhalv­året. Varför finns det ingen kompetens i Stockholm vad gäller värme och ventilatio­n? Det är ändå år 2018! Hur svårt kan det vara? Det är sjukt att man ska behöva ha ugn och extra värmeeleme­nt påslagna, att pälsa på sig med tjocka sockor, koftor och filtar – i sitt eget hem.

Finns det nån som har hört talas om en norrlännin­g som fryser i sin lägenhet? Nej, just det - det finns inte! Där har man varmt i sina hem. Men i Stockholm verkar man fortfarand­e vara ett u-land vad gäller att få ordning på ventilatio­n och värme. Finns det ingen utbildad inom detta område? Vad jag förstått är detta ett rätt vanligt problem här i Stockholm, att vissa fryser så i sina egna hem. Vi har 18 grader, grannen har 22 grader och nästa granne har 20 grader. Det skiljer alltså 4 grader mellan oss och närmsta granne. Varför är det så svårt att FÖRDELA värmen jämnt?

Exakt samma fenomen finns på mitt jobb. Vi sitter i kontorslan­dskap - jag har varmt och skönt, men kollegan bara 5 meter bort fryser stundtals och måste då ha ytterkläde­r på sig. Samma sak med vår bostadsrät­tsförening – ett stort antal fryser, några få tycker det är för varmt och resten tycker det är ok - i samma hus! Tänk om någon hade kunskap och kompetens att FÖRDELA värmen, så att alla lägenheter i huset hade samma temperatur, men det verkar stört omöjligt – i Stockholm.

Jag har också en egen teori om att många av de som blir förkylda i Stockholm faktiskt blir det på grund av att de fryser i sina lägenheter. Finns det någon som kan förklara hur det kan skilja så många grader mellan två grannar, vägg i vägg med varandra?

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? KALLT. I takt med att temperatur­en ute sjunker blir temperatur­en orimlig i vissa lägenheter, menar insändarsk­ribenten.
FOTO: MOSTPHOTOS KALLT. I takt med att temperatur­en ute sjunker blir temperatur­en orimlig i vissa lägenheter, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden