Mitt i Hässelby

Nytt i år: Spångas jättekrubb­a får liv

-

Om det blir uppskattat kan det bli början på en fin tradition här.

Krubban i naturlig storlek utanför Spånga församling­shus har blivit en kär tradition. I år ska den för första gången få liv – när personalen spelar upp julevangel­iet live för alla som vill se.

För femte året i rad har Spånga-kista församling byggt upp sin julkrubba utanför Spånga församling­shus. Scenerna skiftar tre gånger fram till julafton och förbipasse­rande stannar ofta till och betraktar krubban.

Nästa vecka tar de anställda det hela ett steg längre. Då tar de själva plats i krubban och dramatiser­ar julevangel­iet, berättelse­n om Jesu födelse, för alla som har lust att se på.

– Det är populärt med levande julspel i England och på kontinente­n. Vädret är inte lika tillåtande här med vi tycker att det verkar roligt och vill prova. Om det blir uppskattat kan det bli början på en fin tradition här, säger Tuulia Sivapragas­am, präst i Spånga-kista församling.

Hon kommer själva att delta i julspelet men ännu har de inte fördelat roller, berättar hon.

– Vi kommer att använda förinspela­t tal och så blir det klassisk julmusik som åskådarna gärna får sjunga med i, säger Tuulia Sivapragas­am.

Varje år spelas julspel för skolelever som kommer och tittar i Spånga kyrka på dagtid.

– De flesta jobbar ju då. Detta kan bli ett sätt för allmänhete­n att ta del av julspelet. Man behöver inte vara kristen för att komma, det är för alla, säger Tuulia Sivapragas­am. Stella Papapanagi­tou stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

 ?? FOTO: HEDVIG FREERKS ?? GÅR LIVE. Krubban i naturlig storlek står utanför Spånga församling­shus, för femte året i rad.
FOTO: HEDVIG FREERKS GÅR LIVE. Krubban i naturlig storlek står utanför Spånga församling­shus, för femte året i rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden