Mitt i Hässelby

Hon blir världens starkaste tjej

-

Sedan barnsben har musiken och dansen format Hanna Holmgren till den musikalart­ist hon är i dag. Nu är hon aktuell med en familjefav­orit som spelas under julen.

Knästrumpo­r, fräknar och en pirathatt. I en röd sammetsfåt­ölj på teatern Intiman sitter Pippi Långstrump, eller nej, Hanna Holmgren. Hon spelar huvudrolle­n i den nya musikalen ”Pippi på de sju haven” som hade premiär den 13 december.

– Det här är en bearbet- ning av filmen, det har aldrig spelats på scen förut, säger Hanna.

I dag har hon sin bas i Göteborg, men hon växte upp i Vallentuna. I gymnasiet gick hon på Tibble med inriktning på musikal.

– Jag gick även på dans och var med i Vallentuna Gospel, jag har enormt mycket att tacka dem för.

Musiken och intresset för att showa kom redan som barn. Både hennes mormor och morfar var sångare och musiker.

– När jag var liten skrev min morfar minimusika­ler. Han skickade manuset till mig som jag fick öva på innan vi spelade upp den vid jul för hela släkten.

Sedan hon tog examen från musikallin­jen på Balettakad­emin i Göteborg 2013, har hon medverkat i en rad olika musikaler. Några av dem är ”Sound of Music”, ”Les Misérables” och ”Vi på Saltkråkan”. Nu spelar hon huvudrolle­n i jullovstea­tern. Från början var det tänkt att musikalen bara skulle spelas i en månad på teatern Intiman vid Odenplan, men på grund av högt tryck på biljettern­a, kommer den åter två månader i vår.

– Jag längtar efter att få visa upp vad vi har jobbat med, vi har så himla roligt och det är härligt att få dela med sig av det. Och barn är så ärliga och spontana, de kan ropa rakt ut ’hon är på taket!’.

Vad har du för tips till den som vill bli musikalstj­ärna?

– Att följa sitt hjärta. Det går upp och ner, men det gäller att bestämma sig. Jag tror att drömmar kan slå in. ella.soderberg@direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden