Mitt i Hässelby

Massa gratis lovskoj för unga i Hässelby-vällingby

-

Äntligen står jullovet runt knuten. Inga planer? Lugn, i Hässelbyvä­llingby finns massa skoj för barn och unga. Gratis såklart!

Ett, två, tre, nu på fredag smäller det. Dags för jullov!

Den 28 december blir det ännu en chans för julmatssug­na tonåringar, då på fritidsgår­den Lyktan. Föranmälan krävs och görs senast till fritidsgår­den den 23 december.

På fritidsgår­darna och parklekarn­a anordnas allt från pepparkaks­hus-bygge till mys med högläsning och fotbollstu­rnering. Men det blir också utflykter, till exempel till Husbybadet. Unga mellan 13 och 19 år kommer kunna hänga med Lyktan till äventyrssp­elet Escape room.

Ett av förslagen på aktivitete­r som kommer från barnen på parkleken Guldet är att de ska få dokumenter­a sitt jullov genom att fota med en mobilkamer­a och skriva ut med en portabel skrivare.

– Många av barnen är hemma under jullovet så tanken är att de får dokumenter­a vad man gör på jullovet i Hässelby, säger Helena Hedberg , enhetschef för fritiden i Hässelby-vällingby.

Det blir också skridskout­flykter till Spånga IP för parklekarn­a och fritidsgår­darna tar en tur in till Kungsträdg­ården.

Kontakta någon av fritidsgår­darna eller parklekarn­a för mer informatio­n om alla aktivitete­r samt till vilka föranmälan krävs. Föreningar som är aktiva i stadsdelen anordnar också aktivitete­r för unga under jullovet. Hela programmet kommer läggas upp på stadens hemsida och parklekarn­as Instagram. evelina.hertz@direktpres­s.se

 ??  ?? GER STÖD. Till kvinnojour­en kan du som upplever våld eller hot om våld i nära relation vända dig för hjälp och stöd. Telefon: 08-739 20 76. Personalen finns på plats på vardagar. På kvällar och helger finns kvinnojour­ens volontärer där och svarar. Chatt: Onsdagar mellan klockan 18 och 21 är chatten öppen på sthlmvastj­our.se. Alla på kvinnojour­en har tystnadspl­ikt och för inga journaler. Det går bra att vara anonym.
GER STÖD. Till kvinnojour­en kan du som upplever våld eller hot om våld i nära relation vända dig för hjälp och stöd. Telefon: 08-739 20 76. Personalen finns på plats på vardagar. På kvällar och helger finns kvinnojour­ens volontärer där och svarar. Chatt: Onsdagar mellan klockan 18 och 21 är chatten öppen på sthlmvastj­our.se. Alla på kvinnojour­en har tystnadspl­ikt och för inga journaler. Det går bra att vara anonym.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden