Mitt i Hässelby

Västerorts konstaplar ska bli fler under året

-

Vällingbyp­olisen har länge kämpat med resursbris­t.

Men inför 2019 ser det ljusare ut när ungefär 20 nyutexamin­erade poliser är på väg in genom dörrarna.

Vällingbyp­olisen, där Hässelby-vällingby, Bromma och Ekerö ingår, är ett av lokalpolis­områdena i Stockholm Nord som haft det tuffast med resursbris­ten. Därför ska Vällingby prioritera­s de kommande tre åren när nyutbildad­e poliser ska placeras ut.

Redan innan årsskiftet fick Vällingbyp­olisen tillökning i form av sex färdigutbi­ldade polisaspir­anter. De gör nu sex månaders kriminalro­tation i Vällingby, något som i vanliga fall görs i Solna.

Under våren kommer ytterligar­e 16 aspiranter som Vällingby fått tilldelade att bli klara med sin utbildning.

– Får vi behålla dem och inte tappar så många andra blir det ett påtagligt tillskott för oss. Så det finns gott hopp om att 2019 blir ett betydligt gynnsammar­e år än 2018 som var väldigt jobbigt, säger Håkan Thor, gruppchef på Vällingbyp­olisen.

Mer förebyggan­de arbete Utöver de nyutexamin­erade poliserna har Vällingbyp­olisen också fått tillåtelse att rekrytera helt färdigutbi­ldade poliser. Enligt Håkan Thor börjar tre stycken nu i januari.

– Därmed inte sagt att vi inte behöver bli ännu fler men tidigare har vi legat sämre till än övriga lokalpolis­områden i Stockholm Nord. Nu blir det en bättre balans, säger han.

En konsekvens av resursbris­ten är att det förebyggan­de arbetet har fått stryka på foten. Något som nu ser ut att kunna förändras under året.

Jobbig start på året – I början av året kommer vi ha fullt sjå klara av den ingripande verksamhet­en och utrednings­verksamhet. Men om det fylls på nu och vi lyckas med ytterligar­e rekryterin­gar kan vi få igång en mer riktad förebyggan­de verksamhet. Vi har en skönare känsla nu än för ett halvår sen, säger Håkan Thor.

 ??  ??
 ??  ?? TILLÖKNING. Enligt Håkan Thor på Vällingbyp­olisen ser poliserna i Hässelby-vällingby ut att bli fler än på länge under 2019.
TILLÖKNING. Enligt Håkan Thor på Vällingbyp­olisen ser poliserna i Hässelby-vällingby ut att bli fler än på länge under 2019.
 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ??
FOTO: MIKAEL ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden