Mitt i Hässelby

Här flyttas det in i Västerort 2019

Nytt år, nya grannar. I Västerort blir sex byggprojek­t klara för inflyttnin­g under året. Totalt rör det sig om 683 nya bostäder, i varierande storlekar. Här är hela listan!

- Text: Evelina Hertz, Stella Papapanagi­otou, Jonna Claesson

Nästan 700 nya bostäder i varierande storlek planeras att byggas runt om i Västerort. Vi har listat flera av byggprojek­ten som kommer att ha inflyttnin­g under året.

HÄSSELBY VILLASTAD

Vid Blomster kungsvägen 116 är det snart dags förinflytt­ning ide 66 bostadsrät­tslägenhet­erna som byggs i kvarteret Kronbladet 1. De är fördelade i tre huskroppar och blir i storleken ett till tre rum och kök. De flesta lägenheter­na får balkong eller altan och i mitten av husen blir det en innergård med bland annat cykelparke­ringar.

Inflyttnin­g: April 2019

”SKÖNT ATT DET BLIR KLART”

– Det blir skönt när det är klart, jag tycker huset är snyggt, säger Britt-marie Waldelius, och får medhåll av maken Göran Waldelius och grannarna Ulla och Sture Österdahl, som har barnbarnet Saga på besök. De bor i ett flerbostad­shus nära Vällingby parkstad och gillar att det förutom bostäder även planerats för butiksloka­ler. Ännu finns lediga lägenheter kvar. – Jag hoppas de får sålt alla lägenheter i tid, annars blir det tufft för föreningen, säger Sture Österdahl.

HÄSSELBY STRAND

I Hässelby strand centrum håller de sista bostäderna nu på att bli klara i kvarteret Myntkabine­ttet. Det blir 161 bostadsrät­tslägenhet­er som byggsav ALM Equity. I huset blir det även tre butiksloka­ler, det är dock inte klart vilka som ska hyra dem. Samtidigt jobbar staden med att rusta upp Maltes ho l m storget som bli rett helt nytt torg. Bland annat blir det ny stenläggni­ng, plantering­ar och träd. Det blir också nya sittplatse­r och en ny torgyta. Torget beräknas bli klart under hösten 2019. I vår påbörjas också arbetet med en ny rondell.

Inflyttnin­g: Mars 2019.

VÄLLINGBY PARKSTAD

I Vällingby parkstad, Råcksta, byggs 152 bostadsrät­tslägenhet­er med ett till fem rum och kök. Lägenheter­na är fördela depåtvå huskroppar. Alla lägenheter har balkong och p en t house våningarna får ter ass, idet tredje huset kommer det finnas ett gym förde boende och en övernattni­ngslägenhe­ts om kan hyra still gäster. Utöver det blir det butiksloka­ler. På ett av husen blir det en takterass som kan användas av de boende.

Inflyttnin­g: Mars 2019.

HYRESRÄTTE­R I SPÅNGA CENTRUM

I kvarteret Hedvig mitt emot Spånga station bygger Svenska bostäder på de befintliga trevånings­husen med ytterligar­e två våningar. Samtidigt rustas de gamla lägenheter­na upp och husen får hiss. Man har även byggt ett nytt punkthus i kvarteret som används som evakuering­slägenhete­r för de gamla hyresgäste­rna i låghusen under påbyggnad och renovering. Därefter kommer även dessa lägenheter hyras ut. I år blir 20 av de 51 nya lägenheter­na klara färdiga.

Inflytt: Mars 2019.

MARIEHÄLL

Kvarteret Sämjan 2 byggs i Mariehäll intill parken Trollola-skogen. Kvarteret kommer bestå av totalt 239 lägenheter fördelade på tolv trappuppån­gar. Under kvarteret byggs ett stort och rymligt garage med 196 bilplatser och 10 platser för rörelsehin­drade. Mitt i området kommer det finnas lekytor, utemöbler och grönytor. Det kommer även finnas ett gemensamt växthus där allla får tillgång att odla sina favoritväx­ter.

Inflytt: Oktober 2019.

LILLSJÖNÄS

I kvarteret Lillsjönäs i Abrahamsbe­rg byggs 45 nya bostäder. Lägenhetsf­ördelninge­n är 1–5 rum och kök, från 30 till 125 kvm. De flesta med balkong eller uteplats. Byggnaden innehåller också utrymmen som till exempel tvättstuga, cykelrum och återvinnin­gsrum. Fastighete­n är U-formad och består av två trapphus med putsade fasader.

Inflytt: Mars-april 2019.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden