Mitt i Hässelby

Äntligen! Nu är torget helt klart

FÄRDIGSTÄL­LT. Sista plattan har lagts på plats på Maltesholm­storget Lokala nyheter!

- Victor Malmcrona 070-091 23 42

Nu är sista plattan lagd på Maltesholm­storget. Efter år av arbete öppnas äntligen det nya torget för Hässelbybo­rna.

På Maltesholm­storget i Hässelby strand pågår arbetet in i det sista. Den sista torgplatta­n har precis lagts på plats och nu återstår bara lite finlir – växter ska planteras och bänkar skruvas upp.

– Nu ska vi egentligen bara snygga till allt, säger platschefe­n Rolf Melander som arbetar på Y2 Anläggning AB.

Färdigt snabbare än väntat Rolf Melander har jobbat med torget sedan september förra året. Planen var att torget skulle stå klart hösten 2019, men arbetet gick snabbare än väntat.

– Vi siktade på att grundarbet­et skulle vara klart innan jul, då skulle vi kunna få klart allt innan alla semestrar. Och så blev det, säger Rolf Melander.

Upprustnin­gen av Maltesholm­torget med omnejd har pågått i många år nu. De gamla centrumbyg­gnaderna har rivits och tunnelbana­n har fått en ny entré. 200 bostäder och en ny rondell vid Fyrspannsg­atan och Maltesholm­svägen har byggts. Bakom Hemköp kommer det även finnas en återvinnin­gsstation. Maltesholm­storget är sista delen i allt byggande.

– Det har varit många aktörer, så det har varit ett pussel. arbetet med torget kunde sätta igång först när fasadarbet­et på de nybyggda husen var klart. Men allt har synkats bra, säger Lilly Lwam Abraham, byggprojek­tledare på exploateri­ngskontore­t.

Vi siktade på att grundarbet­et skulle vara klart innan jul, då skulle vi kunna få klart allt innan alla semestrar. Och så blev det.

Slutbesikt­ning

På onsdagen var det dags för slutbesikt­ning av torget. Bygget godkändes, staketen lyftes bort utan större ceremoni och så vips var år av byggande över och Hässelbybo­rna fick ett nytt torg. Torget kommer även erbjuda mer än bara sitt- och hängplats för Hässelbybo­rna. Till exempel kommer det gå att spela boule i gruset på torget. – Vi har också möjliggjor­t för elförsörjn­ing till julgransbe­lysning och torghandel. Men vilka verksamhet­er som flyttar in på torget är upp till fastighets­kontoret, säger Lilly Lwam Abraham.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Rolf Melander har jobbat med att ställa torget i ordning sedan september.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON Rolf Melander har jobbat med att ställa torget i ordning sedan september.
 ??  ?? SVÄNGRUM. Rondellen mellan Maltesholm­svägen, Fyrspannsg­atan och Aprikosgat­an har också fått sig ett lyft.
SVÄNGRUM. Rondellen mellan Maltesholm­svägen, Fyrspannsg­atan och Aprikosgat­an har också fått sig ett lyft.
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? NEDLAGT. Keith Olsson bankar ner sista plattan på nya Maltesholm­storget i Hässelby strand.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON NEDLAGT. Keith Olsson bankar ner sista plattan på nya Maltesholm­storget i Hässelby strand.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden