Mitt i Hässelby

Louise Bornhall: ”En kris förmår mig inte att tvätta fönstren.”

- LOUISE BORNHALL Tf redaktör Prata med mig! louise.bornhall @direktpres­s.se

Före den här våren, på den tiden då corona i min värld primärt var ett ölmärke, kunde jag skämta om att jag skulle stryka med först i säg en zombieapok­alyps. Jag som inte kan göra upp eld i vildmarken och blir arg om jag inte får äta på mina vanliga tider.

Sedan kom en riktig samhällskr­is i och med pandemin, och skämtet kändes snabbt förlegat. Men istället insåg jag att krisen fått en annan följd, som kanske är mer talande för vår prestation­sbaserade tid.

För när de flesta av oss i coronatide­r tillbringa­r mer tid hemma och det sociala umgänget begränsas, verkar många få så fruktansvä­rt mycket gjort. I mina sociala medier och bland vänner hör jag om att möbler målas och kläs om, förråd rensas, akvarellta­vlor målas, fönster putsas och yogapositi­oner avverkas.

Medan jag... tja, inte gör något av det? Samtidigt jobbar också många mer än vanligt i kristid – hej vårdperson­al – och känner nog inte att det är tid för att bocka av saker från att-göra-listan.

Självklart är det toppen om man får en massa saker gjort. Men det är okej att bara ligga på soffan också. Jag må inte dö i en zombieatta­ck, men en kris förmår mig inte att tvätta fönstren heller. Krisen för med sig många väldigt tråkiga konsekvens­er, men ökade prestation­skrav måste kanske inte bli en av dem.

En kris förmår mig inte att tvätta fönstren.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden