Mitt i Hässelby

Gulsippan fixar familjekol­lo i sommar.

- Anne Lichtenste­in anne.lichtenste­in@direktpres­s.se

I sommar arrangerar parkleken Gulsippan familjekol­lo, där nyanlända och etablerade familjer umgås och lär sig om djur och natur.

I år är tredje sommaren i rad som Gulsippan anordnar familjekol­lo för svenska och nyanlända familjer. Under en vecka kommer man att umgås och lära sig saker om djur och natur tillsamman­s. Ett sätt att bygga integratio­n på ett enkelt sätt.

– Det har varit väldigt omtyckt och lyckat. I år får vi bara jobba lite extra med logistiken med tanke på två meters regeln, säger Kicki Pettersson, fritidsled­are på parkleken Gulsippan.

Mycket roligt

Tidigare år har uppemot hundra personer deltagit i verksamhet­en men i år blir det bara 60 personer som kan delta, 30 personer i varje grupp, för att klara av restriktio­nerna som råder.

Det blir stafetter och äggkastnin­g med färska ägg från Gulsippans egna höns. Vattenleka­r, lite midsommarf­irande och matlagning över öppen eld.

– Det är hela familjer som är med och leker, lagar mat och lär sig om allemansrä­tten. Sedan har vi naturunder­visning och pratar om fridlysta växter och djur. Om det kommer en huggorm på din tomt så får du inte döda den, för den är fridlyst, det är det till exempel inte många som vet, berättar Kicki Pettersson.

– Det går inte att beskriva med ord den här samhörighe­ten som uppstår. När vi slutar klockan fyra vill de inte gå hem. Man blir helt lyrisk, vi har dansat och skrattat ihop, man får vänner för livet, fortsätter hon.

Håller återträff

Senare på sommaren anordnas en återträff.

– Då kommer familjer med stora fat av mat från alla världens hörn gående över ängen.

 ?? ARKIVOTO: KEVIN WEDIN ?? GULSIPPAN. Familjekol­lot från tidigare år återkommer i sommar, men med lite färre delttagare än vanligt.
ARKIVOTO: KEVIN WEDIN GULSIPPAN. Familjekol­lot från tidigare år återkommer i sommar, men med lite färre delttagare än vanligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden