Mitt i Hässelby

Bromma gymnasium kammade hem priser i SM.

- Ella Söderberg

I vintras blev det storslam för Bromma gymnasium i den årliga regionala Ung Företagsam­hettävling­en. Nu står det klart att tre av skolans företag även är bäst i Sverige.

I februari hade Ung Företagsam­het sin regionala tävling där UF-företag från hela Stockholm var med och tävlade i olika kategorier. Det blev guldregn över Bromma gymnasium, som tog hem sju guld av tio kategorier.

Vinnarna gick sedan vidare till SM-finalen den 18 och 19 maj. På grund av coronaviru­set hölls tävlingen digitalt, där 110 elever represente­rade Stockholm med sina företag i tolv olika kategorier.

För Bromma gymnasium blev det sex medaljer i flera olika kategorier. Bromma gymnasiums Carl Kronberg utsågs även till årets UF-lärare.

Men även tre silver kammades hem, och skolan tog därmed flest medaljer av alla som deltog i tävlingen.

– Det känns helt fantastisk­t, att vinna i Stockholm är stort nog, men att vinna i Sverige, det går inte att komma längre, säger läraren och handledare­n Carl Kronberg.

Han säger att eleverna har jobbat stenhårt för det här hela läsåret, vilket gör att deras segrar inte kommer som en blixt från klar himmel.

– De företag som satsat absolut hårdast fick också sin belöning, det känns skönt att de verkligen får den bekräftels­en.

 ??  ?? VINST. Årets SM-upplaga i Ung Företagsam­het hölls digitalt. Här presentera­s Bromma gymnasiums lärare Carl Kronberg som årets UF-lärare i Sverige.
VINST. Årets SM-upplaga i Ung Företagsam­het hölls digitalt. Här presentera­s Bromma gymnasiums lärare Carl Kronberg som årets UF-lärare i Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden