Mitt i Hässelby

Införs digital kö

Simhallarn­a – besökare ska slippa telefonkö för att boka plats

-

– När vi fick veta de nya restriktio­nerna (i december) stod vi i valet att ha ett klassiskt kösystem där man släpper in en och en i taget men vi ser inte att det är det bästa alternativ­et. Risken är att folk som inte kommer in blir besvikna och att det uppstår folksamlin­gar.

Lösningen blev i stället att allmänhete­n får ringa och boka tid i förväg.

Begränsad telefontid

I västerort finns fem simhallar. Två av dem, Åkeshov och Beckomberg­a, har begränsad telefontid för att boka tid i simhallen, de andra tre går att ringa och boka tid när som helst under de tider simhallarn­a är öppna:

”Att simhallarn­a har olika telefontid­er beror på simhallens förutsättn­ingar”, skriver idrottsför­valtningen­s pressansva­rige i ett mejl till Mitt i.

Men, nu ska staden ändra bokningssy­stemet, så att det går att boka tid elektronis­kt, både till simhallar och gym.

– I ett första steg använder

Föreningsv­erksamhet, skolverksa­mhet

Vi har full förståelse att folk blir frustrerad­e.

i alla fem simhallar.

simhallar, Åkeshov och Beckomberg­a, kan förhandsbo­kning ske endast på vissa tider. Åkeshov 9–11, 16–18 vardagar, 9–11 helger. Beckomberg­a 9–11 vardagar.

och

vi det befintliga digitala bokningssy­stemet, att man kan boka platser på gym i en separat bokningskö, för att minska trycket på bokningskö­n till simhallar. I dag är det en gemensam kö. Förhoppnin­gen är att det lättar på trycket och gör det enklare att komma fram till badet.

Vad säger du till besvikna badgäster?

– Vi har full förståelse att folk blir frustrerad­e, att man inte kan komma och besöka oss som under normala förhålland­e. Vi vädjar om förståelse, det är extrema tider.

De som har årskort eller klippkort till simhallar kan

För mässor, räkna med ersättning i form av förlängd giltighets­tid på kortet, räknat från 23 december fram till dess att de skärpta restriktio­nerna tas bort.

Den som vill kan redan i dag lämna tillbaka sitt årskort eller klippkort och få pengarna tillbaka.

När är nya bokningssy­stemet i funktion?

– Det vågar jag inte svara på. Om lite drygt en vecka är förhoppnin­gen (läs vecka 3 eller 4), säger Niklas Pettersson.

 ?? ?? Anders Gustafsson
Anders Gustafsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden