Mitt i Hässelby

Ken Ring ny klubbchef i Väsby FF

- VÄSBY Charlotte Arwedsson

Han gör det för att han älskar fotboll mer än musik – och vill få fler unga att känna samma kärlek till sporten. Nu går rapparen Ken Ring in som ny klubbchef för Väsby FF.

Blåsvarta Väsby FF är kommunens yngsta fotbollskl­ubb, men kanske den snabbast växande. Nu kommer ytterligar­e en kraft in: rapparen Ken Ring. Han är, kanske lite otippat, ny klubbchef.

– Jag brinner för fotboll och för att hjälpa barn och ungdomar in i sporten. Vi har redan kommit i gång med fotbollssk­olan för de yngre, intresset har varit enormt. Just nu har vi 120 barn under 10 år inskrivna, säger Ken Ring.

Vad har då en rappare för kunskap om fotboll? Ganska mycket, visar det sig. Ken Ring jobbar redan nu, vid sidan om musiken, med att vara konsult åt unga talanger.

Fram till i somras jobbade han med en klubb i division ett, Linköping City.

– Min tanke är att fotboll inte ska kosta. För de ungdomar som vill spela på högsta nivån kostar det tusentals kronor. I stället kan man bygga upp en modell med sponsring och föräldraen­gagemang.

Inte helt självklart

Att börja jobba med Väsby FF var inte helt självklart för rapparen, men han tackade ja efter att ha funderat.

Ken Ring växte upp i Hässelby och när mamman gick bort i cancer när han var 14 hamnade Ken i en stökig tillvaro.

– Alla har en historia, en bakgrund. Men jag hoppas att ingen dömer mig för den jag var. Jag gör det här för barnen. Sport och musik räddade mig, då kan det rädda andra.

Lämnar du musiken för fotbollen?

– Jag bytte livsstil 2020. Den gamla livsstilen gick hand i hand med musiken, så det blir svårt att fortsätta i samma utsträckni­ng. Men jag har spelningar inbokade. Jag har ju en familj att försörja, pengar måste in.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? VÄSBY FF. Hässelbyup­ppväxta rapparen Ken Ring blir ny klubbchef. ”Livet är fotboll. Nu kör vi en storsatsni­ng på ungdomarna.”
FOTO: CLAUDIO BRITOS VÄSBY FF. Hässelbyup­ppväxta rapparen Ken Ring blir ny klubbchef. ”Livet är fotboll. Nu kör vi en storsatsni­ng på ungdomarna.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden