Mitt i Hässelby

Efter lång väntan: Fönsterbyt­et är klart

Delar har varit avstängda i ett halvår

- VÄLLINGBY

Avstängnin­gar har rått inne på Vällingby bibliotek i ett halvår. Men nu kan besökare på nytt låna allt som bibblan erbjuder.

– Jag har precis fått bekräftat att all media är tillgängli­g för utlåning igen. Fönsterren­overingarn­a var nödvändig för fastighets­ägaren och förvaltare­n att genomföra, säger Stephanie Reinbold, chef för biblioteke­n i västerort.

Ett arbete med att byta ut samtliga fönster drog i gång efter sommaren. Delar av lokalerna har täckts över och stängts av under perioden.

Besökare har inte kunnat nyttja allt det man varit van vid.

– På grund av sjukdom blev renovering­en mycket mer utdragen än planerat, säger Stephanie Reinbold.

Informerad­e ni besökarna tillräckli­gt om avstängnin­garna?

– Vi har försökt informera. Problemet är att det varit lite dålig kommunikat­ion runt arbetet och flera parter har varit inblandade. Det är ju inte vi på biblioteke­t som beslutat om eller drivit projektet, och vi har också fått informatio­n sent ibland. Det har varit väldigt många olyckliga omständigh­eter som sammanfall­it.

Det är allmännytt­an i staden som äger biblioteks­byggnaden och Newsec är förvaltare. De senare har bett om att få återkomma med kommentare­r om problemen kring renovering­en.

Först stängdes barnavdeln­ingen av. Därefter utrymmen för datorplats­er och faktaböcke­r. Till sist var det dags för vuxenskönl­itterature­n att stängas.

– Olika delar av barnavdeln­ingen kunde vi till exempel flyttas in i vårt stora rum. Men vi har inte kunnat flytta allt, säger Stephanie Reinbold.

På grund av sjukdom blev renovering­en mycket mer utdragen än planerat.

”Fått gå hem tomhänta”

Klas Öhman är en av besökarna som reagerat på avstängnin­garna.

– Att inte ha kommit åt skönlitter­aturen är ju väldigt tråkigt. Det är en stor, stor del av biblioteke­t. Biblioteka­rierna har själva varit besvikna, vet jag. Detta är ju ett stort, jättebra bibliotek som aldrig haft sådana här problem tidigare vad jag vet. Många har ju drabbats och fått gå hem tomhänta, säger han.

Men nu är alltså allt tillgängli­gt igen, och fönstren färdigbytt­a.

 ?? FOTO: MARTIN SKOOG FOTO: ANDERS BJÖRKLUND ?? Stephanie Reinbold.
ALLT TILLGÄNGLI­GT.
Alla böcker och datorer är åter möjliga att låna på Vällingby bibliotek.
Vällingby bibliotek
10.00–19.00
● 12.00–19.00
● 10.00–18.00
●
11.00–15.00
STOCKHOLM
FOTO: MARTIN SKOOG FOTO: ANDERS BJÖRKLUND Stephanie Reinbold. ALLT TILLGÄNGLI­GT. Alla böcker och datorer är åter möjliga att låna på Vällingby bibliotek. Vällingby bibliotek 10.00–19.00 ● 12.00–19.00 ● 10.00–18.00 ● 11.00–15.00 STOCKHOLM
 ?? ?? Filip Magnusson
Filip Magnusson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden