Mitt i Hässelby

Thaimatsva­gn i Vinsta nyöppnad

- Filip Magnusson

Att laga mat är det jag älskar.

Ett halvår har den hållit stängd – men nu har thaimatsva­gnen på Siktgatan öppnat igen. Namnet på vagnen är oförändrat, men nya ägaren Oanyarin Thanathiti­konphat kallar take away-stället för Vinsta thai street food.

Oanyarin Thanathiti­konphat var klädd i svart kockrock och jobbade för fullt i vagnen när Mitt i besökte henne under tjuvöppnin­gen, några dagar innan hennes aviserade öppning.

– Jag tänkte bara testlaga mat i dag. Men kunderna ringer och kommer förbi ändå. Affärerna kom i gång tidigare än jag hade tänkt. Många stammisar verkar ha koll på vad som händer, säger Oanyarin och skrattar.

Nudelsoppo­r och sallader

Hon har lagat mat hela livet. Vagnen har hon tagit över från sin vän, förra ägaren Sa Chaimaha.

– Att laga mat är det jag älskar. Jag gör det i jobbet, jag gör det när jag är ledig. Thailändsk­t, japanskt, koreanskt och annat asiatiskt blir det mest. Min pojkvän tycker att jag borde ta det lugnt ibland, men det är svårt att göra det!

Kunder kommer känna igen sig i menyn, men Oanyarin har gjort den ännu mer thailändsk, berättar hon. Bland annat genom att ta in thailändsk­a nudelsoppo­r och sallader.

– Jag vill skapa ”Thailands-känsla” för kunderna. I Thailand står vagnarna längs gatorna och serverar väldigt snabbt väldigt god thaimat för en billig peng. Får jag samma rykte här blir jag glad, sade hon.

Varför valde du Vinsta?

– Jag såg en möjlighet. Många är tillbaka på arbetsplat­serna i industriom­rådet. Och om något år är nya Bergslagsv­ägen här nedanför klar. Jag tror att kunderna bara blir fler.

Vilka är din egna favoriträt­ter?

– Phad Gra Prao med fläsk, Phad med cashewnött­er och Pad thai, säger Oanyarin.

Vagnen kommer öppet vardagar. hålla

 ?? FOTO: FILIP MAGNUSSON ?? NYÖPPNAD. Oanyarin Thanathiti­konphat, själv född och uppväxt i Thailand, har arbetat som kock inom det thailändsk­a köket i tio år på olika håll i stan.
FOTO: FILIP MAGNUSSON NYÖPPNAD. Oanyarin Thanathiti­konphat, själv född och uppväxt i Thailand, har arbetat som kock inom det thailändsk­a köket i tio år på olika håll i stan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden