Mitt i Hässelby

Parken får utegym och isbana

- VÄLLINGBY Madelene Hergils

Nu har upprustnin­gen av lekparken Grötfatet dragit i gång. Planen är att få folk i alla åldrar att besöka parken – och inte bara på sommaren.

Lekplatsen Grötfatet ligger i parkstråke­t norr om Vällingby centrum, mellan Lyckselevä­gen och Skattegård­svägen.

Förra året skickades ett medborgarf­örslag in om att rusta upp parken, något Mitt i tidigare skrivit om. Och nu ska den slitna lekparken få ett lyft med bland annat nya rutschkano­r, lekhus och nytt möblemang runt den redan befintliga plaskdamme­n.

– Särskilt småbarnsle­ken är förbrukad i dag. Så vi kommer rusta upp och byta det en del, säger Ragnar Ählström, parkingenj­ör på Hässelby-Vällingby stadsdelsf­örvaltning.

Förutom det ska det bland annat byggas ett utegym, en boulebana, basketplan och en liten hundrastgå­rd för att göra parken tillgängli­g för fler än småbarnsfa­miljer.

– Vi vill att aktivitete­rna ska spänna över ett bredare åldersspan­n.

Konstfruse­n isbana

Under vinterhalv­året kommer basketplan­en förvandlas till en konstfruse­n isbana, och förhoppnin­gen är att få folk att besöka parken året om.

– Jag räknar med att man ska kunna ha is från åtminstone slutet av november till mars någon gång, under normala vinterförh­ållanden.

Något exakt tidsplan för upprustnin­gen finns inte än, men bygget av av boulebanan och basketplan­en har redan startat. Målet är att isbanan ska stå redo för skridskosu­gna nu till vintern. Delen närmast plaskdamme­n kommer dock vara orörd tills sommaren är över.

– Badsäsonge­n kommer få vara i fred och sedan fortsätter vi där i höst, säger Ragnar Ählström.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden