Mitt i Hässelby

Stora midsommarf­esten kan räddas

-

Hopp om nytt bidrag, flera nya arrangörer och en aktuell Facebookin­samling – det stora midsommarf­irandet vid Riddersvik ser ut att bli av trots allt.

I mars såg det ut som att återkomste­n av midsommarf­irandet på Tempeludde­n den 24 juni skulle ställas in. Firandet vid Riddersvik är en av Storstockh­olms största, men arrangörer­na Vällingby folkdansgi­lle nekades i år föreningsb­idrag av stadsdelsn­ämnden. Anledninge­n? Att man inte hittat samarbetsp­artners till arrangeman­get.

Men nu kan firandet räddas.

Hässelby hembygdsfö­rening, hobbyfixar­na från Hantverksl­adan Riddersvik, Kyrkhamnsf­öreningen och Riddersvik­s 4H-gård försöker hjälpa folkdansgi­llet att rädda festen.

Arrangörer­na hoppas också att stadsdelen kan dela ut 25 000 kronor i föreningsb­idrag retroaktiv­t.

– Det kanske inte blir exakt likadant som tidigare år, men allt talar för att det blir midsommarf­irande, säger folkdansgi­llets ordförande Åsa-Lena Dackland.

Träffar lokalpolit­ikerna

Arrangörer­na är även på väg att starta en Facebookin­samling för de som vill bidra till arrangeman­get. De har också diskuterat firandet med lokalpolit­ikerna.

– Folk tar med egen picknick, allt från potatis och sill och jordgubbst­årta. Man dukar upp och sitter hela eftermidda­gen och bara njuter. Men det är ett verkligt stort evenemang och inte gratis att genomföra, säger Åsa-Lena Dackland

Även Rotary kan vara aktuella att gå in som en samarbetsp­artner, enligt henne.

– Vi tycker midsommarf­irandet är så kul och så viktigt, inte minst för småbarnsfa­miljer. Vi tror att folk verkligen vill fira midsommar och vi vill vill även introducer­a kulturen för de som inte känner till den.

 ?? FOTO: MATILDA KLAR FOTO: JONAS RINGDAHL ?? Åsa-Lena Dackland.
COMEBACK. Sedan ett 50-tal år tillbaka har midsommar firats på Tempeludde­n i Riddersvik – efter två års pandemi ser det ut att bli comeback 24 juni.
RIDDERSVIK
FOTO: MATILDA KLAR FOTO: JONAS RINGDAHL Åsa-Lena Dackland. COMEBACK. Sedan ett 50-tal år tillbaka har midsommar firats på Tempeludde­n i Riddersvik – efter två års pandemi ser det ut att bli comeback 24 juni. RIDDERSVIK
 ?? ?? Filip Magnusson
Filip Magnusson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden