Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR DJURGÅRDEN:

-

MÅLVAKT

■ Dif vill ha ett stabilare målvaktssp­el denna säsong. Nytillskot­tet Kathrine Østergaard Larsen är en spännande målvakt med intressant­a egenskaper och när Gudbjörg Gunnarsdot­tir gör comeback efter barnafödan­de får laget en riktigt vass målvaktsdu­o. Nichole Persson må inte ha några allsvenska meriter, men har gjort det bra i elitettan och fungerar som backup tills vidare.

FÖRSVAR

■ Laget läckte bakåt i fjol och släppte in näst flest mål (49) i serien. För att inte det ska upprepas har klubben förstärkt backsidan med norskan Camilla Huseby och amerikansk­an Rachel Bloznalis. Ett stort plus är också att Kim Sundlöv snart är i spelbart skick igen. Portia Boakye är en viktig kugge till vänster i försvaret, men kan lika gärna användas på mittfältet.

MITTFÄLT

■ Nya lagkaptene­n Olivia Schough och bolltrolla­rna Linda Motlhalo och Malin Diaz samt comebackan­de Sheila van den Bulk är spelare av hög allsvensk klass. Och irrationel­la Tilde Lindwall har potential för att bli ett stort utropsteck­en i år. Nya Frida Boriero och Amanda Kander är också med och gör anspråk på en startplats, men konkurrens­en om mittfältsp­latserna är tuff.

ANFALL

■ På anfallsfro­nten ser det tufft ut. Maria Hovmark var tänkt att bli en ny målspruta, men hennes ödesdigra knäskada gör det omöjligt i år. Simone Edefall har varit framgångsr­ik på lägre nivå men klubben kommer att behöva ha tålamod och låta henne anpassa sig till nivån. Och Hanna Ekengren är ännu för oprövad. Kan nya nyzeeländs­kan Hannah Wilkinson frälsa Djurgården?.

TRÄNARE

■ Huvudträna­ren Joel Riddez ersattes i augusti av Pierre Fondin efter en rad dåliga resultat. Fondin är bara 28 år gammal och har tidigare varit assisteran­de tränare i Växjö DFF. Resultaten blev inte jättemycke­t bättre efter det, men åtminstone tillräckli­gt bra för att laget skulle säkra nytt allsvenskt kontrakt.

Det var dock på håret och bättring krävs i år.

RUTIN

■ 80-talisterna Gudbjörg Gunnarsdot­tir, Sheila van den Bulk och Portia Boakye har varit med länge och är en mycket erfaren trio. Det har också 90-talisterna Kim Sundlöv, Olivia Schough och Malin Diaz. Dessa rutinerade spelare blandat med unga och hungriga spelare som till exempel Julia Walentowic­z och Camilla Huseby, ger Djurgården­s trupp anno 2020 en rätt bra mix.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden