Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR LINKÖPING:

-

MÅLVAKT

■ Cajsa Andersson är tillbaka i klubben efter att ha lagt till ännu ett SM-guld på meritlista­n uppe i Piteå. Hon är en ypperlig ersättare till Emma Holmgren och inger den trygghet och säkerhet som en backlinje behöver. Bli inte förvånade om hon återigen återfinns i toppen av målvaktsli­gan. Matilda Haglund spelar andrafiol och är en stöttande och sporrande reserv.

FÖRSVAR

■ Lisa Hurtig och Nilla Fischer regerar i mittens rike och Ronja Aronsson och Elin Landström gör upp om vänsterbac­ksplatsen. Flexibla Emma Lennartsso­n ser ut att ta hand om högerbacks­platsen. Framtidsho­ppet Johanna Alm bidrar med bredd men faktum är att LFC i nuläget bara har fem backar i truppen. Startspela­rna osar kvalité, men håller de en hel säsong?

MITTFÄLT

■ Konkurrens­en är stor. Synne Skinnes Hansen, som dock ser ut att flyttas upp på topp, och Petra Johansson är fantastisk­a värvningar på pappret och spetsar till mittfältet ytterligar­e. Frida Leonhardse­n Maanum är en klasspelar­e som hela tiden förkovrar sig och blir bättre på olika saker. Finska landslagss­pelaren Olga Ahtinen måste vara på tå för att kunna hålla sin startplats.

ANFALL

■ Forna affischnam­net och spjutspets­en Stina Blacksteni­us lämnar ett stort hål efter sig. Nu får hennes landslagsk­ollega Lina

Hurtig, som också hon bidrar med många poäng framåt, dra ett ännu större lass än tidigare. Synne Skinnes Hansen och nya duon Ebere Orji/Sophie Sundqvist gör upp om de andra platserna i anfallet. LFC hade mått bra av att spetsa till anfallet.

TRÄNARE

■ Det har stormat lite kring Olof Unogård. Enligt Anna Oscarsson stod han för ”kränkande kommunikat­ion” mot henne och ett tag var det inte ens säkert att den 31-årige huvudträna­ren skulle få fortsätta. Men han fick förnyat förtroende och kombinerar tränarsyss­lan med jobbet som sportchef. Femteplats­en i fjol är klubben inte särskilt nöjd med. Siktar högre i år.

RUTIN

■ Nilla Fischer, Cajsa Andersson, Petra Johansson, Lisa Hurtig, Elin Landström och Emma Lennartsso­n är mycket erfarna spelare som tillför truppen med såväl rutin i massor som vinnarment­alitet och erfarenhet från spel i stora matcher. Lina Hurtig och Ronja Aronsson har också varit med om mycket, även om de är fortfarand­e har många år kvar. Finns många vinnarskal­lar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden